Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Λουκουμάδες με μήλο …

… Ο Σαν λουκουμάς δεν είναι κανένας Ιταλός άγιος αλλά ένα ιταλικό τηγανητό γλυκάκι, που γίνεται παραδοσιακά την περίοδο του καρναβαλιού με παχύρρευστο κουρκούτι και φέτες από μήλα.
Γίνεται και με μπανάνες, υποθέτω και με άλλα φρούτα, κι είναι τραγανό, χρυσαφένιο, ζουμερό και γλυκύτατο το άτιμο …

 

Λουκουμάδες με μήλο

 

IMG_7745

 

υλικά:
2 μήλα
125 γρ. κόκκινη φαρίνα (που φουσκώνει μόνη της)
1 αυγό
100 ml γάλα
1 κουταλιά ηλιέλαιο
1 κουταλιά ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

 

Κοσκινίζουμε σε μπωλ τη φαρίνα, ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, ανοίγουμε μια λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το αυγό, ελαφρά χτυπημένο. 

Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη, προσέχοντας να μη μας σβωλιάσει και ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα, πάντα ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε έναν πηχτό χυλό. 

Ρίχνουμε το λάδι, σκεπάζουμε με μεμβράνη φαγητού και αφήνουμε το χυλό στο ψυγείο για 30΄.

 

 

SAM_5280

 SAM_5279

 SAM_5278

 

 

Καθαρίζουμε τα μήλα αφαιρούμε τα κουκούτσια με τον αποπυρηνωτή και τα κόβουμε σε φέτες μέτριου πάχους. Αν θέλουμε, τα ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.

 

 

SAM_5297

 

 

Ταυτόχρονα ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι αρκετό ηλιέλαιο. 

Βγάζουμε το χυλό από το ψυγείο και, μόλις κάψει το λάδι, πασπαλίζουμε κάθε ροδέλα μήλου  με άχνη, τη βουτάμε στο κουρκούτι, τη σηκώνουμε με δύο πηρούνια για να στραγγίξει το περίσσιο κουρκούτι και τη ρίχνουμε προσεκτικά στο κατσαρολάκι. 

Μόλις ροδίσει από τη μια μεριά, τη γυρνάμε από την άλλη, ρυθμίζοντας τη δύναμη του ματιού ώστε το λάδι πάντα να βράζει χωρίς όμως να σκουραίνει πολύ τους λουκουμάδες.

Βγάζουμε τους λουκουμάδες σε απορροφητικό χαρτί και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κρυσταλλική ή άχνη, αν θέλουμε και κανέλλα.

Σερβίρουμε αμέσως.

 

 

IMG_7747

  

IMG_7750

  

IMG_7748

  

IMG_7749

 

 

Με τον ίδιο τρόπο λουκουμαδοποιήσαμε και ροδέλες μπανάνας και ήταν εξαιρετικές, το ίδιο νόστιμες και απολαυστικές με τα γλυκά των κινέζικων εστιατορίων.

 

 

IMG_7756

  

IMG_7758

  

IMG_7757

 

 



.

1 σχόλιο: