… Ο τρίτος δρόμος για τις κρέπες. Γιατί για το σοσιαλισμό έχει εξαφανιστεί πίσω από αγκάθια, βάτους κι όλα εκείνα που απέκλεισαν το κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης για 100 χρόνια.
Ο τρίτος δρόμος για τις κρέπες λοιπόν, είναι η τούρτα. Όχι πια τύλιγμα μαντηλάκι ή ρολό στις κρέπες. Θα τις βάλω ανοιχτές, ολοστρόγγυλες και δαντελένιες, σε μια τούρτα …
Αλμυρή τούρτα με κρέπες
υλικά:
10 κρέπες (σπιτικές ή έτοιμες)
50 γρ. μαργαρίνη
50 γρ. αλεύρι
600 ml γάλα
5-6 μανιτάρια
τριμμένο ημίσκληρο τυρί με χαμηλά λιπαρά
καπνιστή γαλοπούλα με χαμηλά λιπαρά
μοσχοκάρυδο
Φτιάχνουμε μια μπεσαμέλ καβουρντίζοντας μαζί στη μαργαρίνη το αλεύρι και τα μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ χωρίς να πήξει εντελώς.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο. Κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε λεπτές λωρίδες, τη ρίχνουμε στη μπεσαμέλ μαζί με λίγο τυρί και ανακατεύουμε απαλά.
Βουτυρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για σουφλέ και βάζουμε μέσα την πρώτη κρέπα. Απλώνουμε από πάνω 2-3 κουταλιές μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά. Πασπαλίζουμε την τελευταία κρέπα με μια χούφτα τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.
Αφήνουμε την τούρτα να σταθεί για λίγο, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε κόβοντας χορταστικές φέτες.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου