… Μοιάζουν με βενιζελικά αλλά δεν είναι. Εντάξει, δεν τους ζήτησα πιστοποιητικό φρονημάτων, ούτε τα έβαλα να τραγουδήσουν Της Αμύνης τα παιδιά. Όμως οι καλονοικοκυρές της Λήμνου βάζουν αμύγδαλο και σοκολάτα στα βενιζελικά, ενώ αυτά τα ταπεινά τρουφάκια γίνονται με ινδοκάρυδο και μαρμελάδα.
Κλείνονται κι αυτά σε κέλυφος από βανίλια αλλά είναι πιο ελαφριά, εξίσου νόστιμα και επικίνδυνα εθιστικά …
Τρουφάκια με μαρμελάδα και περίβλημα βανίλιας
υλικά:
1/2 κούπα μαρμελάδα (εδώ πορτοκάλι)
1 1/2 κούπα ινδοκάρυδο (ή αμύγδαλο ή φουντούκι)
λίγο κονιάκ ή λικέρ (εδώ κουμ-κουάτ)
Για την επικάλυψη:
βανίλια (υποβρύχιο)
σοκολάτα κουβερτούρα
Βάζουμε το ινδοκάρυδο σε μπωλ μαζί με τη μαρμελάδα και το λικέρ (αν χρησιμοποιήσουμε άλλον ξηρό καρπό, τον αλέθουμε πρώτα καλά στο multi).
Ζυμώνουμε απαλά αλλά καλά, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για να σφίξει και πλάθουμε μικρά μπαλάκια. Αν έχουμε χρόνο, τα αφήνουμε ξανά στο ψυγείο για να καλυφθούν καλύτερα με την επικάλυψη.
Βάζουμε αρκετή βανίλια σε μπωλ και τη λυώνουμε στα μικροκύματα, σε χαμηλή θερμοκρασία. Το ίδιο κάνουμε, αν χρησιμοποιήσουμε, με την κουβερτούρα.
Βουτάμε προσεκτικά κάθε τρουφάκι στη βανίλια (ή την κουβερτούρα) και το γυρίζουμε για να καλυφθεί απ’ όλες τις πλευρές.
Μπορούμε να φτιάξουμε και δίχρωμα τρουφάκια, διακοσμώντας τα λευκά με γραμμές σοκολάτας.
Αφήνουμε τα τρουφάκια στο ψυγείο να σφίξουν και τα βάζουμε σε χρωματιστά χαρτάκια.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου