Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

Πένες με σπαράγγια, πέστο και ντοματίνια …

… Αυτή πρέπει να είναι η πράσινη ανάπτυξη. Υπαρκτή, χειροπιαστή και νόστιμη. Όχι σαν την άλλη, τη νεφελώδη, που χρόνια ακούμε από πολιτικούς και υπουργούς και ποτέ δε βλέπουμε.
Ενώ η δική μου η πράσινη ανάπτυξη είναι εδώ. Επί πίνακι. Συμπυκνωμένη σ’ ένα πιάτο φαγητό. Κι αν ακούσεις τη μανούλα και το φας όλο, να δεις πόσο θ’ αναπτυχθείς …


Πένες με σπαράγγια, πέστο και ντοματίνια


ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ

 ΚΟΝΤΙΝΟ

 

υλικά:
1 βαζάκι σπαράγγια βρασμένα ή 1 μάτσο φρέσκα
100 γρ. ντοματίνια
4 κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
250 γρ. πένες με ρίγες

 

 

 


Στραγγίζουμε τα σπαράγγια και τα ξεπλένουμε ή, αν είναι φρέσκα, τα βράζουμε. Τα κόβουμε λοξά σε ισομεγέθη κομμάτια.

  

ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

 ΚΟΜΜΕΝΑ

ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

 

 Βράζουμε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Παράλληλα ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε τα σπαράγγια για 5΄.
Ρίχνουμε τα ντοματίνια, κομμένα στη μέση, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για 2΄-3΄ ακόμη. Κρατάμε λίγο από το νερό τους, στραγγίζουμε τις πένες και τις ρίχνουμε στη σωτέζα.


 

 ΣΩΤΑΡΙΣΜΑ

 ΑΝΑΜΕΙΞΗ

  

Προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.

  

ΕΤΟΙΜΟ

 ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ

 

Σερβίρουμε.

  

ΑΝΩΘΕΝ

  

ΓΚΡΟ ΠΛΑΝ

  

ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ

  

ΠΙΑΤΟ

 

 

 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου