… Είναι μακριά ακόμα τα ροδάκινα, μπαμπα-Στρουμφ;
Ναι, Λιχούδη μου, ακόμα δε βγήκανε τα κεράσια. Ας αφήσουμε τη Μητέρα Φύση και τον Πατέρα Χρόνο να κάνουν τη δουλειά τους κι ας περιμένουμε υπομονετικά.
Και μέχρι τα δυο γερούνδια να κάνουν τη δουλειά τους, εμένα ποία η θέσις μου;
Που πεθύμησα ροδάκινο ζουμερό και γλυκύτατο κι έχω και μια συνταγή για κέικ μούρλια που τρώγομαι να τη φτιάξω;
Απλούστατον, που έλεγε κι η Σωφερίνα. Μια κομπόστα θα μου φέρει το καλοκαίρι μου και το κέικ μου …
Κέικ με ροδάκινα και κουκουνάρι
υλικά:
250 γρ. ροδάκινα κομπόστα
125 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. ανθότυρο ή τυρί κρέμα
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρ. αλεύρι βρώμης
2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές κουκουνάρι
2 βανίλιες
ξύσμα από μισό πορτοκάλι
Στραγγίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει, χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Αλέθουμε τη βρώμη στο multi για να φτιάξουμε αλεύρι βρώμης, το κοσκινίζουμε μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν και τη βανίλια και ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ή τετράγωνο ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί και στρώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια.
Σκορπίζουμε από πάνω τα κυβάκια ροδάκινου και τα πιέζουμε ελαφρά να εισχωρήσουν λίγο στη ζύμη.
Ρίχνουμε από πάνω και το κουκουνάρι και ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄.
Μόλις κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρουμε και το πασπαλίζουμε γύρω-γύρω με ζάχαρη άχνη.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου