Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

Σολωμός με πέστο και φασολάκια …

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε. Σλόγκαν της εποχής μου που έμεινε κλασσικό, από τη διαφήμιση του Ajax, με την Ελένη που παντρεύτηκε και ξέχασε. Εγώ πάντως, απ’ όταν παντρεύτηκα άλλα ξέχασα – ξεκούραση, προσωπικό χρόνο και κυρίως την Ελένη. Αλλά αυτά δεν είναι της παρούσης.
Το ψεκάστε-σκουπίστε-τελειώσατε λοιπόν έγινε συνώνυμο της ελάχιστης δουλειάς, που έχει παρόλα αυτά εξαιρετικό αποτέλεσμα. Καληώρα σαν τη σημερινή συνταγή.
Σαββάτο σήμερα, μπα-σε καλό- μου, μέρα που οι νοικοκυρές παλεύουν να στριμώξουν τις περισσότερες δουλειές. Και παραδοσιακή ελληνική ημέρα ψαροφαγίας παρότι το ψάρι, όσο να πεις, έναν μπελά τον έχει.
Εκτός από το δικό μου ψάρι, που γίνεται γρήγορα, εύκολα, χωρίς τσαπατσουλιές και κόπο. Τυλίξτε, ψήστε, τελειώσατε.
Και είναι και κυριλέ, και πρωτότυπο, και εμφανίσιμο και είναι και του Jamie Oliver …


Σολωμός στο χαρτί με πέστο και φασολάκια


ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ

ΦΛΟΥ ΚΟΝΤΙΝΟ 


υλικά:
2 κομμάτια φιλέτο σολωμού
2 χεριές πράσινα λεπτά φασολάκια
2 καλές κουταλιές πέστο
χοντρό αλάτι, πιπέρι, χυμός λεμονιού





Ζεματάμε τα φασολάκια σε νερό που βράζει για 3΄-4΄, τα στραγγίζουμε και, αν είναι πολύ μακριά, τα κόβουμε στη μέση. 

Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και το διπλώνουμε στη μέση. Βάζουμε στο κέντρο του τα μισά φασολάκια και καθίζουμε πάνω τους το ένα φιλέτο σολωμού, αλατοπιπερωμένο.


ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

Ο ΣΟΛΩΜΟΣ

ΣΤΗ ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ

ΚΑΙ Ο ΣΟΛΩΜΟΣ


Βάζουμε πάνω στο σολωμό μια γερή κουταλιά πέστο, ραντίζουμε με λίγο λάδι, στύβουμε λεμόνι κατά βούλησιν και νοστιμίζουμε με λίγο χοντρό αλάτι.


ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ

ΜΕ ΛΑΔΙ 

ΑΛΑΤΙ   



Κλείνουμε πρώτα τις άκρες κι ύστερα τις πλευρές του πακέτου. Φτιάχνουμε ένα ίδιο πακέτο με τα υπόλοιπα υλικά και βάζουμε τα πακετάκια σε ταψί.


ΚΛΕΙΣΙΜΟ

ΠΑΚΕΤΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.


ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ

ΨΗΜΜΕΝΑ



Σερβίρουμε τα πακετάκια κλειστά ή ανοιχτά και τα συνοδεύουμε με ρύζι, βραστές πατάτες, χόρτα ή πράσινη σαλάτα, ή σκέτα.


ΚΛΕΙΣΤΟ

ΦΛΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟ

ΠΙΑΤΟ

ΚΛΕΙΣΤΟΝ

 ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου