Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σούπα με σελινόριζα και ροκφόρ …

… Κι αν είναι ροκ φόρ, μην το φοβάσαι. Πρώτα-πρώτα γιατί η ποσότητα είναι πολύ μικρή. Δεύτερον γιατί η δυνατή γεύση της σελινόριζας θέλει έναν εξίσου δυνατό συμπαίκτη. Και τέλος επειδή χωρίς το ροκφόρ αυτή η βελουτέ σούπα δεν θα ήταν τόσο ιδιαίτερη και λαχταριστή …


Σούπα με σελινόριζα και ροκφόρ

ΑΝΩΘΕΝ 


υλικά:
1 μεγάλη σελινόριζα (700-800 γρ.)
2 μήλα
1 λίτρο ζωμός λαχανικών
100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος
50 γρ. ροκφόρ ή μπλε τυρί
θυμάρι
2-3 φέτες ψωμί





Καθαρίζουμε τη σελινόριζα, αφαιρώντας τη φλούδα της.



Η ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ



Την κόβουμε σε κύβους.



ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ
ΚΟΜΜΕΝΗ



Τη σωτάρουμε σε 2 κουταλιές λάδι για 5΄, αρωματίζουμε με το θυμάρι και προσθέτουμε το ζωμό.

Σιγοβράζουμε για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσει η σελινόριζα.



ΑΡΧΗ
ΖΩΜΟΣ



Ρίχνουμε τα μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια και βράζουμε για άλλα 15΄-20΄.



ΜΕ ΜΗΛΑ
ΒΡΑΣΜΕΝΑ



Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ.

Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος και αναμειγνύουμε καλά με το ραβδομπλέντερ.

 Αν θέλουμε τη σούπα πιο αραιή, προσθέτουμε λίγο ακόμη γάλα ή ζωμό.



ΠΟΛΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΒΕΛΟΥΤΕ



Κρατάμε ένα κομματάκι ροκφόρ για να αλείψουμε το ψωμί και ρίχνουμε το υπόλοιπο στη σούπα. 

Ανακατεύουμε καλά να λυώσει.

Σερβίρουμε προαιρετικά με έξτρα ροκφόρ, κομματάκια μήλου και θυμάρι.



ΡΟΚΦΟΡ
ΑΠΛΗΚΟΝΤΙΝΟ



Για το φρυγανισμένο ψωμί με ροκφόρ, αλείφουμε με μαργαρίνη ή ραντίζουμε με λίγο λάδι τις φέτες και είτε τις ψήνουμε στο γκριλ, είτε τις βάζουμε στην τοστιέρα χωρίς να τις πατήσουμε.

 Μόλις ψηθούν από τη μία μεριά, τις γυρίζουμε και τρίβουμε από πάνω το ροκφόρ. 

Τις ξαναβάζουμε για ψήσιμο μόνο μέχρι λυώσει το τυρί.


ΜΕ ΤΟ ΡΟΚΦΟΡ
ΨΩΜΙ ΚΟΝΤΙΝΟ



Συνοδεύουμε τη σούπα με το τραγανό ψωμί.



 
ΕΤΟΙΜΗ ΑΠΑΝΤΕΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου