Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Mini gugelhupf cakes …

[5.jpg]

Μίνι; Αμ, τίποτις δεν έχει μείνει. Τίποτις κρυφό. Ίντα θα δείξουν στο γαμπρό;
Μια καλή ιδέα είναι να του δείξουν τα μίνι γλυκάκια με το όνομα γλωσσοδέτη. 
Mini gugelhupf cakes με αυστριακή καταγωγή κι ούτε που θα προσπαθήσω να τα αποδώσω εις την ελληνικήν. Όσοι το φορούν ξέρουν και να το προφέρουν, αλλά εμείς ξέρουμε να τα τρώμε και χωρίς να τα προφέρουμε. 
Φτου σκουληκομυρμηγκότρυπα, ίδια ο Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Νικόλα.


ΓΥΛΟΣ


Πες τα Γύλο, κύριε Πρόεδρε, να μη μπερδεύεσαι …



Mini gugelhupf cakes




υλικά:
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουτ. γλυκού σόδα
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
220 γρ. ζάχαρη άχνη
2 αυγά
60 ml γάλα
60 ml ηλιέλαιο
60 ml ρούμι ή κονιάκ
2 βανίλιες 



Για το στόλισμα: 
ζάχαρη άχνη
κανέλλα
μαρμελάδα φράουλα





Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τις φόρμες για gugelhupf (μικρές φόρμες με τρύπα στη μέση, σαν αυτές που χρησιμοποιούμε για μπαμπαδάκια ή και απλές φόρμες για μάφιν).

Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν, το μοσχοκάρυδο και τη σόδα και τα ανακατεύουμε με την άχνη. 

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά, το ρούμι, το γάλα, το ηλιέλαιο και τις βανίλιες. 

Προσθέτουμε λίγο-λίγο το μείγμα των στερεών υλικών και δουλεύουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. 

Μοιράζουμε ομοιόμορφα στις φόρμες.



ΖΥΜΗ
       ΣΤΙΣ ΦΟΡΜΕΣ 



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 30΄-35΄ ή μέχρι τα κέικ να φουσκώσουν και να χρυσίσουν. 

Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα ξεφορμάρουμε.



ΨΗΣΙΜΟ
       ΨΗΜΕΝΑ 



Ανακατεύουμε μαζί άχνη και κανέλλα σε ένα ρηχό πιάτο και βουτάμε τα κέικ όσο είναι ακόμη ζεστά. 

Τα περιχύνουμε ή τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.



ΑΝΑΜΙΚΤΑ
       ΕΝΑ


ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου