Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Κοτόπουλο με μπύρα, καπνιστό μπέικον και μυρωδικά …

… Μέθυσ’ απόψε το κορίτσι του. Γιατί το δικό σου είναι μάλλον απίθανο να μεθύσει. Ως γνωστόν ο πίνων μεθά και ο παίζων χάνει, οπότε ο μη πίνων καληώρα αποκλείεται να μεθύσει. 
Κινδυνεύει παρόλα αυτά να την πάθει από τις μεθυστικές αναθυμιάσεις, όταν μαγειρεύει με αλκοόλ.
Δύο οι συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι και οι δύο με σεβαστές ποσότητες μπύρας στα υλικά τους …


Κοτόπουλο με μπύρα, καπνιστό μπέικον και μυρωδικά


ΕΤΟΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 


υλικά:
4 μπούτια κοτόπουλου (ή μισό κοτόπουλο τεμαχισμένο σε μερίδες)
100 γρ. καπνιστό μπέικον ρολό
4-5 κρεμμυδάκια του στιφάδου
300 ml μπύρα
2 κουταλιές ξύδι από κόκκινο κρασί
2-3 κλωναράκια θυμάρι
2 δαφνόφυλλα
1 τούφα μαϊντανός
πιπέρι σε κόκκους
μπαχάρι σε κόκκους (προαιρετικά)




Βάζουμε τα μπουτάκια σε μια λεκάνη, τα περιχύνουμε με τη μπύρα και το ξύδι, και νοστιμίζουμε με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μεμβράνη φαγητού και τα αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για τουλάχιστον 3 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια 1-2 φορές. 

Ροδίζουμε το μπέικον σε τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και το αφήνουμε στην άκρη. 

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το κρέας σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς το για να πάρει χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ
   
ΡΟΔΙΣΜΑ ΑΡΧΙΚΗ



Ρίχνουμε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα, τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τη μαρινάδα.

Καπακώνουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40΄-45΄.
 


ΜΕ ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΙΚΑ
    ΕΤΟΙΜΟ



Αφαιρούμε τα μυρωδικά και σερβίρουμε με πιλάφι ή πουρέ.




ΣΕ ΜΠΩΛ
 


ΠΙΑΤΟ  




Η συνταγή γίνεται εξαιρετική και με κουνέλι. Και συνοδεύεται εξίσου εξαιρετικά από ένα πολύ ιδιαίτερο ριζότο με μπύρα και κάστανα.
Γκαρσόν …
                                                                 συνεχίζεται ...









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου