Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Φιλέτο γλώσσας με κρούστα μυρωδικών …

… Θα σου κόψω τη γλώσσα. Ή μάλλον να την κόψεις μόνη σου. Κοτζάμ κοπέλα έγινες. Στο κάτω-κάτω φιλέτο είναι. Μη σου πω ότι θα έπρεπε να την είχες μαγειρέψει εσύ. Περνάνε τα χρόνια, θα είσαι φοιτήτρια και δε θα ξέρεις να βράσεις ένα αυγό, θα γίνεις μάνα, τι θα δίνεις στα παιδιά σου, τα σκουπιδοφαγητά των απανταχού αλυσίδων;
Εμπρός, μαρς. Ανασκουμπώσου και γρήγορα στην κουζίνα. Και μην ακούσω αντιρρήσεις γιατί θα σου την κόψω τη γλώσσα τελικά …


Φιλέτο γλώσσας με κρούστα μυρωδικών



ΠΙΑΤΟ 1
 

   

υλικά:
6 φιλέτα γλώσσας
250 γρ. τοματίνια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε ψίχουλα
λίγη τριμμένη παρμεζάνα
βασιλικός, μαϊντανός







Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα γλώσσας και τηγανίζουμε για 1΄ την κάθε πλευρά, σε λίγο ελαιόλαδο. Τα αφήνουμε στην άκρη.



ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΗΓΑΝΙΣΜΕΝΕΣ



Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι και ρίχνουμε τα τοματίνια, κομμένα στη μέση και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. 

Αλατοπιπερώνουμε και σε 2΄-3΄ ρίχνουμε και το βασιλικό, ψιλοκομμένο. 

Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε 1΄-2΄ ακόμη, μέχρι να σκάσουν τα τοματίνια.


ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ



Ρίχνουμε στο μπλέντερ το ψωμί, την παρμεζάνα και το μαϊντανό και δουλεύουμε να αναμειχθούν καλά.


ΨΩΜΙ ΜΕ ΜΥΡΩΔΙΚΑ 2



Βάζουμε τις γλώσσες σε ταψάκι και απλώνουμε τα τοματίνια από πάνω.


ΤΑΨΙ ΑΡΧΙΚΟ



Καλύπτουμε με το μείγμα του ψωμιού.



ΤΑΨΙ ΤΕΛΙΚΟ



Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 8΄-10΄.


ΤΑΨΙ ΨΗΜΕΝΟ
ΠΙΑΤΟ 2

.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου