... Τι ήταν να τον πιάσει η μανία της κηπουρικής; Δεν παραπονιέμαι αλλά τι να τον κάνω ένα παρτέρι άνηθο; Θα πρέπει να βρω κι ένα τόνο αρακά για να τον μαγειρέψω, μια μπετονιέρα γιαούρτι για τζατζίκι και πάλι θα περισσέψει το μισό παρτέρι.
Κι αυτό το twitter δεν το βουλώνει λιγάκι το τιτίβισμά του, όλο ιδέες και κόλπα και προτάσεις είναι για φερέλπιδες μπαξεβάνηδες. Κι ο περί ου νεόκοπος θέλει να τα δοκιμάσει όλα. Να τώρα ένα τσαμπί παραγινωμένες μπανάνες στον πάγκο της κουζίνας- με τις φλούδες λέει θα κάνει λίπασμα. No, mister Johnson. Πρώτα θα φτιάξεις πεντεξιεφτά μπανανόψωμα με τη σάρκα και μετά θα κάνεις τον επίμονο κηπουρό ...
Μπανανόψωμο νηστίσιμο στον air fryer
υλικά:
1 ή 1,5 γινωμένη μπανάνα (130 γρ.)
50 γρ. ζάχαρη
30 ml σπορέλαιο (εδώ αραβοσιτέλαιο)
60 ml νερό
140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 γρ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. τσ. κανέλλα
2 βανίλιες
μισή μπανάνα κομμένη κατά μήκος
προαιρετικά: καρύδια χοντροκομμένα
Πατάμε με πηρούνι τη μπανάνα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.
Ρίχνουμε το λάδι και το νερό και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν και την κανέλλα.
Ανακατεύουμε καλά.
Αν θέλουμε, βάζουμε λίγα χοντροκομμένα καρύδια.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι ή τη φόρμα του air fryer, που ντύσαμε με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε από πάνω τη μισή μπανάνα.
Προθερμαίνουμε τον air fryer και ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 10΄.
Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 165 βαθμούς κελσίου και ψήνουμε για άλλα 15΄. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν έχει ψηθεί μέχρι μέσα.
Αφήνουμε να κρυώσει για 10΄ και ξεφορμάρουμε το μπανανόψωμο.
Τρατάρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου