... Μανιτάρια με αυγά. Γιατί όχι; Αν τα μανιτάρια μπορούν να μπουν σε ομελέτα , μπορούν και να βγουν και να φιλοξενήσουν αυγά που ψήνονται πλατσουρίζοντας σε κρέμα γάλακτος ...
Μανιτάρια με κρέμα γάλακτος και αυγά μάτια
υλικά:
1 κουταλιά βούτυρο και 2 κουταλιές λάδι
1 κρεμμύδι σε λεπτά φετάκια
500 γρ. μανιτάρια
μαϊντανός
4 αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
Σκουπίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους.
Λυώνουμε το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το λάδι.
Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 7΄ ανακατεύοντας τακτικά, να μαλακώσουν και να γυαλίσουν.
Δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φετάκια.
Σωτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, να βγάλουν το ζουμί τους και να εξατμιστεί.
Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Επειδή έτυχε η μέρα που άναψε ο φούρνος στο σπίτι μου, έβαλα τα μανιτάρια με τα αυγά στο φούρνο, όπως ορίζει η συνταγή. Διαφορετικά, θα συνέχιζα το μαγείρεμα στη σωτέζα, καπακώνοντάς τη για να πήξουν τα αυγά. Που θα γινόταν και πιο ωραία πιστεύω, γιατί τα προτιμώ μελάτα.
Αδειάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος ή τα μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα.
Σπάμε ανάμεσα στα μανιτάρια τα αυγά ή από ένα αυγό σε κάθε πυρίμαχο.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά τα αυγά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 15΄ περίπου, ή μέχρι να ψηθούν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου