... Με δύο μόνο υλικά, ή τρία αν βάλουμε και τυρί, και χωρίς καμιά προεργασία. Η ιδανική τάρτα για να συνοδέψει φακή, φασολάδα, αρακά, λαδερά και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Να μην ήθελε και φούρνο ...
Τάρτα με σφολιάτα, κρεμμύδια και μοτσαρέλα
υλικά:
4 άσπρα κρεμμύδια
1 φύλλο σφολιάτα
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
μπούκοβο
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φετάκια.
Τα ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό και τα στραγγίζουμε.
Νοστιμίζουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε.
Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Απλώνουμε τα κρεμμύδια στο σχήμα και μέγεθος της σφολιάτας.
Καλύπτουμε με τη σφολιάτα και γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα τρυπώνοντάς τες κάτω από τα κρεμμύδια.
Τρυπάμε πολλές φορές με πηρούνι.
Αλείφουμε τη σφολιάτα με χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς κελσίου και κατά προτίμηση στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 20΄-25΄.
Καλύπτουμε τη σφολιάτα με αντικολλητικό χαρτί και αναποδογυρίζουμε την πίτα.
Αφαιρούμε προσεκτικά το χαρτί που καλύπτει τα κρεμμύδια.
Κόβουμε με το χέρι τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και τη σκορπίζουμε πάνω στα κρεμμύδια.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο ίσα να λυώσει η μοτσαρέλα.
Ξεφουρνίζουμε και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με μπούκοβο.
Σερβίρουμε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου