... Σαλάτα, το ιδανικό φαγητό μιας ζεστής μέρας. Και η σημερινή σαλάτα είναι πλήρες φαγητό, κανονικό γεύμα, χορταστικό και υγιεινό ...
Σαλάτα με πλιγούρι, ρεβύθια και χαλούμι
υλικά:
120 γρ. πλιγούρι
200 γρ. χαλούμι
1 κονσέρβα ρεβύθια
2 κουτ. γλ. πάστα χαρίσσα (ή λίγη πάστα τσίλι ή καυτερή πάπρικα/μπούκοβο)
μισό αγγούρι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
σπόροι ροδιού (προαιρετικά)
αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά)
Βράζουμε το πλιγούρι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία του.
Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στο σουρωτήρι.
Κόβουμε το χαλούμι σε φέτες.
Το τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο και μέτρια φωτιά, να πάρει χρώμα αλλά όχι να λυώσει.
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε τα ρεβύθια στραγγισμένα.
Προσθέτουμε τη χαρίσσα ή την εναλλακτική της.
Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν τα ρεβύθια και τα σωτάρουμε για 4΄-5΄.
Σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε το τηγάνι με τα ρεβύθια επάνω του, κουνώντας το πού και πού.
Κόβουμε το αγγούρι σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.
Βάζουμε σε σαλατιέρα το πλιγούρι και προσθέτουμε τα ρεβύθια.
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το αγγουράκι και το μαϊντανό.
Προσθέτουμε το χαλούμι σε κυβάκια ή μέτρια κομμάτια.
Νοστιμίζουμε με λάδι και λεμόνι.
Σερβίρουμε, προαιρετικά με σπόρους ροδιού και αμύγδαλο φιλέ.
Εδώ η σκέτη φτωχική βερσιόν, φτάνουν όσα μου κόστισε το χαλούμι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου