... Μια και σε βλέπω πρόθυμο για πιο υγιεινές επιλογές, βοηθούντος και του παντελονίου που αρνείται πεισματικά να κουμπώσει, σήμερα σου έφτιαξα ...
Πλιγούρι ολικής με μανιτάρια
υλικά:
500 γρ. μανιτάρια
1 κρεμμύδι
1 κουταλιά τοματοπελτές
1 κούπα πλιγούρι (εδώ ολικής)
3-3,5 κούπες ζωμός ή ζεστός νερό
λίγο λευκό κρασί
μαϊντανός ψιλοκομμένος
προαιρετικά: 1 σκελίδα σκόρδο ή λίγο σκόρδο σε σκόνη
Αφαιρούμε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε με χαρτί κουζίνας.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε σε 3 κουταλιές λάδι και μέτρια φωτιά για 5΄.
Kόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στη σωτέζα.
Προσθέτουμε σκόρδο αν θέλουμε και σωτάρουμε σε λίγο πιο δυνατή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να βγάλουν τα υγρά τους (περίπου 10΄).
Επιλέξαμε πλιγούρι ολικής άλεσης, σχετικά χοντροκομμένο.
Σβήνουμε με το κρασί, ανακατεύουμε να εξατμιστεί και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Σωτάρουμε 2΄-3΄ και προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και το ζωμό.
Καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφήσει το πλιγούρι το ζωμό και να μαλακώσει (περίπου 20΄).
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμη.
Πέντε λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα ελέγχουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το μαϊντανό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να τραβήξει για 5΄-10΄.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου