Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Σολωμός en papillote με σπαράγγια και μανιτάρια ...

 ... Βάγια-βάγια των Βαγιώ 
τρώμε ψάρι σολωμό.
Και όχι, δε φοράμε παπιγιόν ούτε εμείς ούτε αυτός. En papillote λέγεται γαλλιστί το μαγείρεμα στην ταπεινή λαδόκολλα  ...


Σολωμός en papillote με σπαράγγια και μανιτάρια





υλικά:
250 γρ. σπαράγγια
250 γρ. καφέ μανιτάρια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
ξύσμα λεμονιού
λευκό κρασί

2 φιλέτα σολωμού (εδώ 200 γρ. κατεψ.)





Κόβουμε και πετάμε τα σκληρά κοτσάνια των σπαραγγιών. 




Τα ζεματάμε να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε. 

Εναλλακτικά τα βάζουμε σε βαθύ πιάτο με 1 κουταλιά νερό, καπακώνουμε με ένα ακόμη βαθύ πιάτο και τα βάζουμε στα μικροκύματα για 5΄ ή μέχρι να μαλακώσουν λίγο.

Κόβουμε τα σπαράγγια κατά μήκος στη μέση ή σε 3 κομμάτια.

Τα αλατοπιπερώνουμε.





Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε χοντρές φέτες.





Λυώνουμε 1 κουταλιά βούτυρο και προσθέτουμε 1 κουταλιά λάδι και προαιρετικά λίγο σκόρδο σε σκόνη.

Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να βγάλουν τα υγρά τους και να στεγνώσουν.

Αλατοπιπερώνουμε.





Αλατοπιπερώνουμε και τα φιλέτα του σολωμού.



 

 

Ανακατεύουμε σε μπωλ τα σπαράγγια, τα μανιτάρια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες.

Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού.





Διπλώνουμε στη μέση ένα φύλλο αντικολλητικό χαρτί και το ανοίγουμε ξανά.





Βάζουμε στη μία του πλευρά τα μισά σπαράγγια.

Ακουμπάμε πάνω τους το σολωμό.





Ρίχνουμε τα μισό από το μείγμα των μανιταριών.





Περιχύνουμε με μια κουταλιά λευκό κρασί ή νερό.

Διπλώνουμε το χαρτί πάνω από το σολωμό και κλείνουμε τις άκρες του διπλώνοντας όπως κάνουμε με το καλτσόνε. 





Κάνουμε το ίδιο και με το δεύτερο φιλέτο.





Αραδιάζουμε τα πακετάκια σε ταψί.





Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄, ανάλογα με το πόσο ψημμένο θέλουμε το φιλέτο μας.





Σερβίρουμε.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου