... Αντί να λήξει η καραντίνα κοντεύουν να λήξουν τα πέτουρα που αγόρασα στην Καστοριά πριν την έλευση του εστεμμένου. Κοζανίτικο ζυμαρικό, παραδοσιακό που μοιάζει με φαρδιές και κομμένες χυλοπίτες. Θα το βάλω σε μια ανοιξιάτικη ελαφριά συνταγή που γίνεται σε δέκα λεπτά, άντε δεκαπέντε αν είσαι η κόρη μου ...
Πέτουρα με αγκινάρες, ελιές και πιπεριές
υλικά:
1 κονσέρβα αγκινάρες
3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι
2 ντομάτες
7-8 ελιές (εδώ Καλαμών)
μαϊντανός ψιλοκομμένος
200 γρ. ζυμαρικό (εδώ πέτουρα)
φέτα ή μη γαλακτοκομικό προϊόν
Στραγγίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Στραγγίζουμε τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια.
Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε ελαφρά τις αγκινάρες για 2΄-3΄.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5΄.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα πέτουρα χρειάζονται 5΄ βράσιμο.
Ρίχνουμε τις πιπεριές και τις ελιές στις αγκινάρες να ζεσταθούν και να αναμειχθούν με τα υπόλοιπα υλικά.
Χρωματίζουμε με το μαϊντανό.
Περνάμε τα ζυμαρικά με πηρούνα στη σάλτσα των λαχανικών και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε τρίβοντας λίγη φέτα σε κάθε πιάτο.
Αντικαθιστούμε με μη γαλακτοκομικό προϊόν ή την παραλείπουμε για νηστίσιμη εκδοχή.
Πέτουρα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου