... Δεν είχαμε μία και μοναχική, είχαμε τέσσερις και μοναχικές που είχαν ξεμείνει από κάτι σαν μπάρμπεκιου στη βεράντα, με ψητά λαχανικά και γαρίδες. Λίγες για μακαρονάδα, αν και με μπόλικη σάλτσα ντομάτα να ξεγελάει το μάτι και το πηρούνι μια χαρά μακαρονάδα γίνεται, πάντως είπα να δοκιμάσω εκείνη την εντυπωσιακή συνταγή του Jamie Oliver. Ένεκα που έχω πάντα μάνγκο τσάτνι για μια ώρα ανάγκης ...
Γαρίδες με μάνγκο τσάτνι
υλικά:
4 μεγάλες γαρίδες
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλ. κάρυ σε σκόνη
1 κουταλιά μάνγκο τσάτνι
λάιμ
Καθαρίζουμε το σκόρδο και το κόβουμε σε φετάκια.
Αφαιρούμε από τις γαρίδες τα πόδια, το κάτω μέρος από το κέλυφος και την ουρά και κρατάμε το κεφάλι.
Αφαιρούμε το εντεράκι και ξεπλένουμε προσεκτικά.
Σε 1 κουταλιά λάδι τηγανίζουμε το σκόρδο να χρυσίσει και το βγάζουμε σε πιάτο.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το κάρυ, ανακατεύουμε να διαλυθεί και να μυρίσει και βάζουμε τις γαρίδες.
Τηγανίζουμε 3-΄4΄ γυρίζοντάς τες με προσοχή.
Προσθέτουμε το μάνγκο τσάτνι και ανακατεύουμε απαλά κουνώντας το τηγάνι.
Σερβίρουμε αμέσως με το τηγανισμένο σκόρδο, λίγο ξύσμα και χυμό από λάιμ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου