... Θες που ήταν μπόλικη, θες που ήταν κομματάκι καυτερούλα κι εφάρμοσα επάνω σου όσα έμαθα στο "Πώς να εκπαιδεύσετε το δράκο σας", πάντως περίσσεψε αρκετή σούπα.
Τουτέστιν άφθονος νόστιμος ζωμός, γαρίδες και καλαμπόκι, όλα ήδη μαγειρεμένα.
Λέω να τα βάλω σ' ένα πιλάφι να σε παρηγορήσω ...
Πιλάφι με τη σούπα που περίσσεψε
υλικά:
1 κούπα ρύζι για πιλάφι (εδώ parboiled)
2,5 κούπες ζωμός
1 κουταλιά μαργαρίνη
Χωρίζουμε τη σούπα εις τα εξ ων συνετέθη και μετράμε την ποσότητα του ζωμού.
Στην περίπτωσή μας περίσσεψαν 2,5 κούπες ζωμός, ποσότητα αρκετή για 1 κούπα ρύζι.
Λυώνουμε τη μαργαρίνη σε βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ρύζι.
Το σωτάρουμε 4΄-5΄ να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για άλλα 5΄.
Ρίχνουμε το ζωμό που έχουμε ζεστάνει στα μικροκύματα και μόλις πάρει βράση καπακώνουμε και σιγομαγειρεύουμε για 15΄-20΄ ή μέχρι να γίνει το ρύζι.
Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αν χρειάζεται βγάζουμε το καπάκι στα τελευταία λεπτά του μαγειρέματος για να εξατμιστεί το παραπανίσιο ζουμί.
Σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου