… Αν δεν είσαι φίλος της αρχαιολογίας, για να σκεφτείς αμέσως τα σπειροειδή κοσμήματα ή τα σχέδια στα αγγεία, κι αν δεν είσαι θαυμαστής του Κραουνάκη και της ταλαντούχας Σπείρας του στο τετράγωνο, η λέξη σπείρα συνήθως δε σου φέρνει στο μυαλό κάτι καλό. Σπείρα κακοποιών, σπείρα αρχαιοκαπήλων, σπείρα δουλεμπόρων, σπείρα πορτοφολάδων – αυτά ανακαλεί η μνήμη ως πρώτους συνειρμούς.
Η δική μου ανακαλεί και μια ακόμη. Από λουκάνικο …
Λουκάνικο σπειροειδές
υλικά:
2 μεγάλα φρέσκα λουκάνικα (από κρεοπωλείο)
δεντρολίβανο/ρίγανη/θυμάρι/θρούμπι
Ραντίζουμε τα λουκάνικα με λάδι και τα αρωματίζουμε με τα μυρωδικά της επιλογής μας. Τα πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας για να αλειφθούν παντού και τα αφήνουμε για 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου.
Τυλίγουμε τα λουκάνικα σχηματίζοντας σπείρα (ή σαλίγκαρο) και τα στερεώνουμε με καλαμάκια για σουβλάκια.
Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο ή ένα αντικολλητικό τηγάνι. Βάζουμε ελάχιστο λάδι και ψήνουμε τα λουκάνικα για 4΄-5΄ από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε στο γκριλ ή στο φούρνο, στη λειτουργία του θερμού αέρα.
Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά στύβοντας λίγο λεμόνι και πασπαλίζοντας με ρίγανη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου