Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ζυμαρικά με μπρόκολο και τοματίνια …

… Εις ώτα μη ακουόντων μιλούσα ψάχνοντας για ορεκιέτε, τα παραδοσιακά ζυμαρικά της Απουλίας που μοιάζουν με αυτάκια, εξ ου και το όνομά τους το μικρό. Δεν κατάφερα να βρω στη μικρή μας πόλη, δε θα το βάλω και μαράζι αλλά θα μου έφερναν έναν αέρα ιταλικό κι ίσως αναμνήσεις γλυκές. Τα ορεκιέτε είναι τα ζυμαρικά που οι Ιταλοί αγαπάνε να μαγειρεύουν με μπρόκολο, θεωρώντας το συνδυασμό ιδανικό. Εγώ θα το παντρέψω με το ζόρι με νιόκι …   
            
        
Ζυμαρικά με μπρόκολο και τοματίνια




         
        
   

υλικά:
350 γρ. μπρόκολο
100 γρ. τοματίνια      
100 γρ. μπέικον (κομμάτι)
2-3 φέτες ψωμί
μπούκοβο γλυκό


250 γρ. ζυμαρικά νιόκι





Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και ροδίζουμε το μπέικον, κομμένο σε κυβάκια. Το βγάζουμε σε πιάτο, αφήνοντας το λάδι στο γουώκ, και το διατηρούμε ζεστό.        
       
       
       






Αλέθουμε το ψωμί στο multi και το καβουρντίζουμε στο λάδι που έμεινε από το μπέικον. Το αφήνουμε στην άκρη.






 

  Ζεσταίνουμε άφθονο αλατισμένο νερό και βράζουμε το μπρόκολο μέχρι να τρυπιέται. Στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια.



 




    Στο ίδιο νερό που βράσαμε το μπρόκολο  βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.







Παράλληλα, στο σκεύος που σωτάραμε το μπέικον και το ψωμί, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και  σωτάρουμε το μπρόκολο και τα τοματίνια που έχουμε κόψει στη μέση ή στα 3. Αλατοπιπερώνουμε και νοστιμίζουμε με μπούκοβο και, αν θέλουμε, μισή κουταλιά βούτυρο. Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών και μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.








Περνάμε με τρυπητή κουτάλα τα νιόκι στο γουώκ με τα λαχανικά, ανακατεύουμε απαλά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μαζί για 3΄-4΄.






Πασπαλίζουμε με το περισσότερο καβουρντισμένο ψωμί και ανακατεύουμε απαλά.







Σερβίρουμε και προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μπέικον, το υπόλοιπο καβουρντισμένο ψωμί και τριμμένο τυρί.





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου