Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Ασιατικά τηγανητά αυγά …

…Τα μάτια των Ασιατών είναι σχιστά. Τα ασιατικά μάτια όχι. Είναι ολοστρόγγυλα. Τα αυγά εννοώ, μαγειρεμένα μ’ έναν απλούστατο και συνάμα ευφυέστατο ασιατικό τρόπο …



Ασιατικά τηγανητά αυγά







υλικά:
2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά σουσάμι λευκό
1 κουταλιά ανάμεικτο καβουρντισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο
1-2 μικρά τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 καυτερές πιπερίτσες
λίγη σάλτσα hoy sin
ή ελάχιστη soy sauce
ή απλώς αλατοπίπερο





Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα βάζουμε σε μπωλ με λίγο αλάτι και ξύδι να μαριναριστούν και να γίνουν σαν τουρσί. 

Κόβουμε και την καυτερή πιπεριά σε ροδέλες.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το σουσάμι χωρίς να προσθέσουμε κάποια λιπαρή ουσία.

 Καβουρντίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μυρίσει όμορφα.








Προσθέτουμε 1-2 κουταλιές λάδι, καβουρντίζουμε για 1΄-2΄ και σπάμε προσεκτικά τα αυγά.








Καπακώνουμε και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά όσο σφιχτά θέλουμε (περίπου 5΄-7΄).








Βγάζουμε τα αυγά σε πιάτο, στρίβοντας σκερτσόζικα το ένα αυγό ώστε να φαίνεται το σουσάμι.




        


               
Σκορπίζουμε από πάνω το στραγγισμένο φρέσκο κρεμμυδάκι και την καυτερή πιπεριά και ραντίζουμε με τη σως.

 ΄Ή αλατοπιπερώνουμε.




        
        



Σερβίρουμε αμέσως.





    
  
   







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου