… Μέρα γεμάτη θλίψη στη Βιγκάτα, κλαίνε κι οι πέτρες της ακόμα. Γιατί έφυγε τον Ιούλιο απ’ τη ζωή εκείνος που τη δημιούργησε, που έπλασε ένα ολόκληρο σύμπαν κι ύστερα το ζωντάνεψε. Εκατομμύρια αναγνώστες περάσαμε και θα περνάμε πάντα από κει ψάχνοντας συγκινήσεις, ενόχους, την καλύτερη ψαροταβέρνα, παρέα τα άδεια μεσημέρια κι ανατριχίλα τα άδεια βράδια οι πιο γενναίοι, χαρακτήρες, ανθρώπους κι απάνθρωπους, φίλους, συνταγές, παρέα, απόδραση και σύλληψη.
Καληνύχτα, Καμιλλέρι, Καμιλλέρι καληνύχτα …
υλικά:
200 γραμμάρια ζυμαρικά κοχύλια
3 κουταλάκια του γλυκού κάππαρη
300 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια
1 κονσέρβα (160 γρ.) τόνος φιλέτο
ρίγανη
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Παράλληλα ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή γουώκ και ρίχνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε την κάππαρη, την τηγανίζουμε μέχρι να γίνει τραγανή και τη βγάζουμε στην άκρη.
Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τα πασπαλίζουμε με ρίγανη και ανακατεύουμε για 2΄-3΄.
Προσθέτουμε τον τόνο μαζί με 2-3 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.
Μαγειρεύουμε μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα περνάμε με τρυπητή κουτάλα στο τηγάνι με τον τόνο και τα ντοματίνια.
Αν χρειάζεται, ρίχνουμε λίγο ακόμη από το νερό στο οποίο έβρασαν.
Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ανακατεύουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου