Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Κέικ με καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής …

… Ποτέ το υγιεινό δεν ήταν τόσο νόστιμο - που λέγανε και τα ανόητα διαφημιστικά κλισέ. Μόνο που εδώ δεν πρόκειται για διαφημιστικό κλισέ, επομένως είναι και αληθινό και αποδεδειγμένο. Γιατί αυτό το κέικ με καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής άλεσης, φτιαγμένο μόνο με φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλιού και λίγο ηλιέλαιο και με τη μεθυστική μυρωδιά του ινδοκάρυδου να  σφραγίζει κάθε μπουκιά είναι νόστιμα υγιεινό και υγιεινά νόστιμο. Τελικά τα κλισέ δεν τα απέφυγα …



Κέικ με καστανή ζάχαρη και αλεύρι ολικής



IMG_9295



υλικά:
2 κούπες αλεύρι ολικής άλεσης
2 κούπες καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ινδοκάρυδο
3/4 κούπας χυμός πορτοκαλιού 
1/4 κούπας ηλιέλαιο (ή αραβοσιτέλαιο)
2 κουτ. γλυκού baking powder
1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1 κουταλιά ξύδι
κανέλα
μια πρέζα αλάτι
μια χούφτα σταφίδες (ξανθές ή/και μαύρες)






Αναμειγνύουμε σε μπωλ το χυμό και το λάδι, ρίχνουμε τη ζάχαρη και δουλεύουμε το μείγμα με τον αυγοδάρτη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. 

Ρίχνουμε τη σόδα, το μπέικιν, το αλάτι, το ξύδι, τις βανίλιες και την κανέλλα και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα τριμμένα καρότα, το ινδοκάρυδο και τις σταφίδες και τα ενσωματώνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας.

Τελευταίο ρίχνουμε το αλεύρι, κοσκινισμένο. 

Αν το μείγμα μας φαίνεται πολύ σφιχτό, το αραιώνουμε με λίγο χυμό πορτοκαλιού ακόμη.

Αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι με διάμετρο 24 εκ. και στρώνουμε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού.



ΜΙΓΜΑ 2

ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40΄ περίπου.

Αφήνουμε το κέικ σε θερμοκρασία δωματίου πριν το ξεφορμάρουμε και το βάζουμε να κρυώσει εντελώς πάνω σε σχάρα.



IMG_9283

IMG_9291

IMG_9294



Σερβίρουμε.



IMG_9299

IMG_9298

IMG_9303

IMG_9305









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου