Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Ταλιατέλες με πάστα ελιάς και λιαστές ντομάτες …

… Κομμένες οι κουβέντες, οι συζητήσεις, οι διενέξεις, οι αντιπαραθέσεις, οι λεκτικές ακροβασίες, οι εξισώσεις, οι ανισώσεις, οι ζυγαριές, οι ατέρμονες αναφορές στο παρελθόν, οι συνεπαγωγές στο παρόν και το μέλλον. Κομμένες.
Σαν ταλιατέλες …



Ταλιατέλες με πάστα ελιάς και λιαστές ντομάτες



SAM_7080




υλικά:
250 γρ. ταλιατέλες
80 γρ. πάστα ελιάς (εδώ μαύρης)
8 λιαστές ντομάτες (σε λάδι)
μισή σκελίδα σκόρδο
μαϊντανός ψιλοκομμένος
λαδοπαξίμαδο ή κριθαρένιο παξιμάδι









Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις λιαστές ντομάτες.

Πολτοποιούμε το σκόρδο.

Ανακατεύουμε ντομάτες και σκόρδο με την πάστα ελιάς. 

Ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο μαϊντανό σε μπωλ που να χωράει τα ζυμαρικά.



IMG_20180401_132056IMG_20180401_132603



Μόλις βράσουν οι ταλιατέλες τις στραγγίζουμε ή τις βγάζουμε με πηρούνα αφού αφήσουμε να τρέξει το περισσότερο νερό τους. 

Τις ρίχνουμε στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.



IMG_20180401_132630IMG_20180401_132748IMG_20180401_132828



Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας κάθε πιάτο με μαϊντανό και τριμμένο παξιμάδι.



SAM_7072SAM_7073SAM_7074SAM_7075SAM_7076SAM_7077SAM_7078SAM_7080SAM_7079SAM_7081





Tagliatelle, from the Italian tagliare, meaning "to cut"









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου