… Μ.Τετάρτη κι έχοντας έτοιμα τα πασχαλιάτικα κουλουράκια μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάτι να μασουλάμε την υπόλοιπη Μ. Εβδομάδα. Μπισκοτάκια με ταχίνι, να πάρουμε λίγη δύναμη γιατί πολύ πεσμένα είναι τα γράδα τελευταία …
Μπισκοτάκια νηστίσιμα με ταχίνι και μέλι
υλικά:
180 γρ. ταχίνι
180 γρ. μέλι
150 γρ. καρύδια
270 γρ. αλεύρι
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. κανέλλα
ξύσμα πορτοκαλιού
σουσάμι
Ανακατεύουμε σε μπωλ το ταχίνι με το μέλι.
Αλέθουμε τα καρύδια, τα προσθέτουμε και αρωματίζουμε με το ξύσμα και την κανέλλα.
Ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά.
Παρότι πάντα ζυγίζω πολύ προσεκτικά τα υλικά, στο σημείο αυτό διαπίστωσα ότι τα υγρά της συνταγής δεν επαρκούσαν για να ζυμωθεί το μείγμα. Πρόσθεσα το χυμό από μισό πορτοκάλι και βρέχοντας τα χέρια μου ώστε να παίρνει υγρασία η ζύμη κατάφερα να τη ζυμώσω.
Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε επιφάνεια σιλικόνης και κόβουμε με κουπ-πατ μπισκότα στα σχήματα που προτιμάμε.
Δεδομένης της δυσκολίας που συνάντησα στο ζύμωμα αποφάσισα να μην ανοίξω τη ζύμη σε φύλλο αλλά να φτιάξω μικρούς κυλίνδρους και να κόψω ροδέλες με κοφτερό μαχαίρι.
Το σύστημα δούλεψε καλά στην αρχή, μετά δυσκόλεψε και τελικά έπλασα με το χέρι μπισκότα ανοίγοντας τη ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μου.
Αραδιάζουμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.
Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το φούρνο αλλά έχουμε πάντα κατά νου ότι τα μπισκότα σκληραίνουν όσο κρυώνουν.
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε σχάρα και τα φυλάμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου