… Πρασινάδες παντού και χλωρασιές. Και σαλάτες. Πολλές σαλάτες. Δροσερές, ανοιξιάτικες, ορεκτικές, αναπόσπαστο κομμάτι του πασχαλιάτικου γεύματος.
Μαρούλια, λόλες, φρέσκα κρεμμυδάκια, μυρωδικά, ρόκα γλυκειά ή πιπεράτη, σπανάκι baby. Κι από κοντά τοματίνια βελανίδι ή πολύχρωμα, οι πρώτες ντομάτες, φράουλες, ξηροί καρποί και τυριά.
Όρεξη νά’χεις για ορεκτικά.
Για μια σαλάτα με σπανάκι και φράουλες,
μια παραλλαγή της με φράουλες και χαλούμι,
μια kinder έκπληξη σε καρβελάκι με μοτσαρέλα και αρωματικά κρουτόν,
μια πλούσια σε ξηρούς καρπούς και τα οφέλη τους σαλάτα με cottage, ελιές και πιπεριά,
μια χορταστική Ceasar’s,
μια δροσερή caprese με σέλινο, τοματίνια και μοτσαρέλα,
ακόμη κι ένα δροσερό coleslaw, αν είμαστε τυχεροί και βρούμε αφράτο λάχανο.
Για τους λιγότερο παραδοσιακούς, τώρα που οι λαϊκές άρχισαν να γεμίζουν με τρυφερά αγγουράκια, υπάρχει η ζεστή σαλάτα με αγγούρι και ξηρούς καρπούς,
ή μια σαλάτα με παντζάρια και πολύχρωμα ντοματίνια.
Κι ακόμη μπορούμε να συνοδεύσουμε τα κρεατικά, αποφεύγοντας ρύζια και πατάτες, με φασολάκια σαλάτα με ντοματίνια και μανούρι
και να σερβίρουμε το εισαγωγικό τσιπουράκι με μια σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης, γιαούρτι και φέτα.
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου