Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Σαλάτα Ceasar's

... Πολύ πληθωρικό θα ήταν αυτό το στήθος. Ή εγώ είμαι ταχυδακτυλουργός. Κι αντί να βγάζω κουνέλια απ' το καπέλο, βγάζω τρία φαγητά από ένα στήθος κοτόπουλου. Δεν εξηγείται αλλιώς πώς έφτασε για να φτιάξουμε μια ελαφριά κοτόσουπα, μια τάρτα με τυριά και μπρόκολο και μια χορταστική ...



Σαλάτα Ceasar's 






υλικά:
πράσινη ή ανάμεικτη σαλάτα
καλαμπόκι από κονσέρβα
ψαχνά από βρασμένο κοτόπουλο

ψωμί του τοστ (ή έτοιμα κρουτόν)
σκληρό τυρί σε φλοίδες

Για το ντρέσσινγκ:
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά λευκό ξύδι
2 κουταλιές μαγιονέζα (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
2 κουτ. γλ. μουστάρδα
αλάτι, πιπέρι






Για τα κρουτόν κόβουμε ψωμί του τοστ σε κυβάκια. 

Λαδώνουμε ένα αντικολλητικό ταψί, αραδιάζουμε το ψωμί και ραντίζουμε με ελαιόλαδο. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα για 15΄ περίπου, ή μέχρι να στεγνώσουν και να τραγανίσουν οι κύβοι του ψωμιού.






Κόβουμε τη σαλάτα με το χέρι σε κομμάτια. 

Στραγγίζουμε το καλαμπόκι και προσθέτουμε την ποσότητα που θέλουμε. 







Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους ή μικρά κομμάτια. 

Το προσθέτουμε στη σαλάτα μαζί με τα κρουτόν.








Για το ντρέσσινγκ βάζουμε σε μπωλ το λάδι και το ξύδι, τη μαγιονέζα και τη μουστάρδα, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούλησιν και ανακατεύουμε πολύ καλά με πηρούνι ή μικρό αυγοδάρτη.








Ρίχνουμε κουταλιές από το ντρέσσινγκ ολούθε στη σαλάτα.









Κι από πάνω σκορπίζουμε τις φλοίδες του τυριού.







Σερβίρουμε.


















Η κοτόσουπα και η τάρτα, ομογάλακτες από το ίδιο στήθος.


















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου