Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Φασολάδα από την Κόστα Ρίκα …

Κόστα Ρίκα, που πάει να πει πλούσια ακτή.
Κι αφού είναι πλούσια η ακτή, θα είναι και η κουζίνα της. Υποθέτω.  Όχι ότι έχω εντρυφήσει στην κοσταρικανή κουζίνα, αλλά μία φασολάδα της που έφτιαξα με προξενητή το Jamie Oliver ήταν εξαιρετική. Πλούσια, χορταστική, πικάντικη, διαφορετική και πολύχρωμη …



Φασολάδα από την Κόστα Ρίκα



ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟ

 

υλικά:
2 μωβ κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κλαράκια σέλινο (χωρίς τα φύλλα)
5-6 κλωναράκια μαϊντανός (χώρια τα φύλλα από τα κοτσάνια)
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
1 μικρή καυτερή πιπεριά ή πάστα τσίλι ή σκόνη τσίλι
θυμάρι, κορίανδρος ξερός
2 κονσέρβες κόκκινα φασόλια (kidney beans)
2 δαφνόφυλλα
400 ml ζεστό νερό ή ζωμός
3-4 αυγά

τορτίγιες ή τορτίγια τσιπς

 

 

 


Ζεσταίνουμε σε φαρδιά κατσαρόλα 4 κουταλιές λάδι. 

Ρίχνουμε το κρεμμύδι χοντροκομμένο, το σκόρδο σε φετάκια, το σέλινο και τις πιπεριές κομμένα σε ροδέλες.

Προσθέτουμε τα κοτσάνια και τα μισά φύλλα του μαϊντανού, το τσίλι ή την καυτερή πιπεριά, το θυμάρι και τον κορίανδρο. 

Τα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 15΄.

 

ΑΡΧΗ
ΣΩΤΕ

 

Ρίχνουμε τα φασόλια μαζί με το υγρό τους, τα δαφνόφυλλα και το νερό ή το ζωμό. 

Αλατοπιπερώνουμε, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη φασολάδα για 45΄ περίπου.

 Θέλουμε μια παχύρρευστη σούπα γι’αυτό, αν χρειαστεί, ξεκαπακώνουμε και βράζουμε σε δυνατή φωτιά προκειμένου να εξατμιστεί τυχόν παραπανίσιο ζουμί.

 

 

ΦΑΣΟΛΙΑ
ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ

ΒΡΑΣΙΜΟ

ΒΡΑΣΜΕΝΗ

 

 

Σπάμε προσεκτικά τα αυγά μέσα στη φασολάδα που βράζει και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν 7΄-10΄, να πήξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.

 

 

ΑΥΓΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ

 

 

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τη φασολάδα με τα υπόλοιπα φύλλα του μαϊντανού και συνοδεύοντάς την με τις τορτίγιες.

 

 

ΕΤΟΙΜΟ

 ΚΕΝΤΡΟ

 ΦΛΟΥ

 ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ

 ΠΛΑΪ

ΧΡΩΜΑΤΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου