… Ήρθε πάλι η Πασχαλιά, με τα κόκκινα τ’ αυγά. Και με τα σοκολατένια. Μαζί με τις φωλίτσες τους. Σοκολατένιες, χαριτωμένες, νόστιμες, νηστίσιμες, ιδανικά δωράκια μαζί με τις λαμπάδες και, αν χρησιμοποιήσουμε κινόα, χωρίς γλουτένη. Επιτέλους, μια φωλιά για τον καθένα μας …
Σοκολατένιες φωλιές
υλικά:
250 γρ. κουβερτούρα
50 γρ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
2 κουταλιές μέλι
100 γρ. κόκκοι κινόας ή ρυζιού
σοκολατένια αυγουλάκια
Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρότερα κομμάτια και τη λυώνουμε ελαφρά στα μικροκύματα ή σε μπαιν μαρί.
Προσθέτουμε τη μαργαρίνη και το μέλι και συνεχίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν καλά.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα, διαλύοντας τυχόν μικρά κομμάτια που δεν έλυωσαν.
Ρίχνουμε στη σοκολάτα τους κόκκους δημητριακών.
Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε χαρτάκια για μάφιν και το πιέζουμε ελαφρά με κουτάλι ν’ ανοίξει.
Όταν σφίξουν και σταθεροποιηθούν οι φωλιές, τις στολίζουμε με σοκολατένια αυγουλάκια ή ελιές ή χρωματιστά κουφετάκια.
Οι φωλιές της συνταγής έγιναν με τα quinoa puffs της Orgran για να μη μείνω παραπονεμένη κι εγώ η δυσανεκτική. Τελικά τις περισσότερες τις έφαγαν οι άλλοι.