Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Λινγκουίνι με ψητό κοτόπουλο και ντοματίνια …

… Ψητόπουλο κοτό. Αυτό το αυθόρμητο σαρδάμ ενός οικογενειακού μας φίλου, που παρήγγειλε στον έκπληκτο σερβιτόρο μια μερίδα ψητόπουλο κοτό, είναι ένα από τα κλασσικά οικογενειακά μας αστεία, απ’ αυτά που μόνο εμείς ξέρουμε, καταλαβαίνουμε και γελάμε σα χαζοί κάθε φορά που τ’ αναφέρουμε.
Κι από το πες-πες, συνηθίσαμε πια να το λέμε έτσι και τον υπόλοιπο καιρό, κάνοντας τους άλλους να μας κοιτάνε περίεργα. Όχι ότι τρώμε και πολύ συχνά ψητόπουλο κοτό, συνήθως το προτιμάμε μαγειρευτό κι αγοράζουμε ψητό όταν πιάσουν το λιχούδη μας απ’ τη μύτη οι μυρωδιές από ψησταριές και σούβλες.
Κι όσο τσακώνονται ποιος θα πρωτοτσιμπήσει όταν είναι φρεσκοψημμένο και ζουμερό, τόσο δεν το ζυγώνουν την επόμενη μέρα, αν περισσέψει – που συνήθως θα περισσέψει.
Και τότε χρειάζεται αναβάπτιση και μεταμόρφωση για να ξανατσακωθούν ποιος θα το πρωτοφάει …

 Λινγκουίνι με ψητό κοτόπουλο και ντοματίνια


ΑΚΡΗ



υλικά:
350 γρ. ψητό κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 σκαφάκι πολύχρωμα ντοματίνια
200 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
μαϊντανός
τριμμένο τυρί
250 γρ. λινγκουίνι




Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο αφαιρώντας την πέτσα του. Βράζουμε τα λινγκουίνι σε άφθονο αλατισμένο νερό για 1΄ λιγότερο από το χρόνο βρασμού που αναγράφεται στη συσκευασία τους.       

Ζεσταίνουμε σε σωτέζα 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε, σε μέτρια φωτιά, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο για 3΄-4΄. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, το κοτόπουλο και 1 κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν τα λινγκουίνι. 

Ρίχνουμε στη σωτέζα την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να πάρει μια βράση.



ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΙΝΙΑ


ΚΡΕΜΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ 



Περνάμε 
με πηρούνα τα λινγκουίνι από την κατσαρόλα στη σωτέζα και ανακατεύουμε καλά. 


ΒΟΥΤΙΑ 


Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένο τυρί. 


ΧΑΡΙΕΝ


ΚΡΕΜΩΔΗ



ΑΝΩΘΕΝ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου