Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αυγά με μαυρομάτικα φασόλια και ντοματίνια …

… Το κακό το μάτι είναι κακό, το λέει και τ’ όνομά του. Το αυγό το μάτι είναι καλό –ακόμη κι αν έχεις λίγη χοληστερίνη. Αν μάλιστα συνδυαστεί με μαυρομάτικα φασόλια και ντοματίνια, γίνεται ένα γρήγορο και θρεπτικότατο φαγητό, που κακό μάτι να μην το δει …

Αυγά μάτια με μαυρομάτικα φασόλια και ντοματίνια



ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΟ
  


υλικά:
300 γρ. μαυρομάτικα φασόλια (βρασμένα ή από κονσέρβα)
2 μεγάλα αυγά
200 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση πολύχρωμα)
χυμός από 1/2 λεμόνι
1 κουταλιά λάδι
1 πρέζα χοντρό αλάτι
1 πρέζα μαραθόσπορος

Για το σερβίρισμα:
φρυγανισμένο ψωμί
ανθότυρο ή τυρί cottage
βαλσαμικό ξύδι




Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε μπωλ μαζί με μια κουταλιά λάδι, το χυμό λεμονιού και, αν θέλουμε, λίγο βασιλικό ή ρίγανη. 

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα. 

Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το μαραθόσπορο και λίγο πιπέρι. 

Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, κουνώντας πού και πού το τηγάνι, μέχρι να σκάσει η φλούδα τους και να πάρουν χρώμα. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι τα ντοματίνια μαζί με τα υγρά τους και λίγο νερό.



ΤΡΑΓΑΝΑ
ΤΟΜΑΤΙΝΙΑ ΚΟΝΤΙΝΟ




Τα αφήνουμε να βράσουν 2΄-3΄ και ρίχνουμε τα αυγά προσεκτικά για να μη σπάσει ο κρόκος τους. 

Καπακώνουμε το τηγάνι και τα αφήνουμε να ψηθούν όσο μας αρέσει.


ΑΥΓΑ ΚΟΝΤΙΝΟΨΗΜΜΕΝΑ ΚΟΝΤΙΝΟ



Μοιράζουμε τα φασόλια σε πιάτα και βάζουμε από πάνω τους τα ντοματίνια με τα αυγά.


ΠΙΑΤΟ ΑΠΛΟΜΑΖΙ



Ραντίζουμε ελαφρά με βαλσαμικό ξύδι, συνοδεύουμε με το φρυγανισμένο ψωμί και μια κουταλιά τυρί και σερβίρουμε.


ΠΙΑΤΟ ΠΛΑΪΠΛΑΪ

ΕΝ ΛΕΥΚΩ 
ΠΙΑΤΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου