Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Bloody pancakes …

… Bloody Mary ήταν η αιματοβαμμένη βασίλισσα της Αγγλίας η οποία, προσπαθώντας να επαναφέρει τον καθολικισμό στη χώρα, έχυσε ποτάμια αίματος και βάφτισε, άθελά της και σύμφωνα με το θρύλο, τη βότκα με σάλτσα που έπινε στο πάρτυ του ναυαρχούκου η Καρέζη.
Bloody Sunday ήταν η αιματοβαμμένη Κυριακή της 30ης Ιανουαρίου 1972, όταν Άγγλοι στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον Βορειοϊρλανδών διαδηλωτών σκοτώνοντας 14 απ’ αυτούς, κι έγινε αργότερα τραγούδι από τους U2.
Bloody pancakes είναι ένα είδος τούρτας με κρέπες, κρέμα και μπόλικο κόκκινο σιρόπι, που επελέγη από μένα για να γίνει το κεντρικό γλυκό στο φετινό πάρτυ του Halloween …


Ματωμένες κρέπες
Bloody pancakes


ΕΤΟΙΜΗ



υλικά:
8-10 κρέπες ή pancakes (σπιτικές ή έτοιμες)
1 δόση κρέμα ζαχαροπλαστικής
σαντιγύ
γλυκό κουταλιού φράουλα ή βύσσινο





Ετοιμάζουμε τις κρέπες και την κρέμα ζαχαροπλαστικής. Βάζουμε σε στρογγυλή πιατέλα μια κρέπα, την αλείφουμε με λίγη κρέμα και στάζουμε από πάνω 1-2 κουταλιές γλυκό με το σιρόπι του. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα υλικά, φτιάχνοντας μια τούρτα από κρέπες.


ΑΡΧΗ

ΜΕΣΗ



Καλύπτουμε την τελευταία κρέπα με κρέμα ή σαντιγύ, ή την αφήνουμε σκέτη (ανάλογα με την αίσθηση που θέλουμε να δημιουργήσουμε) και στάζουμε από πάνω μπόλικο σιρόπι.
Μπήγουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο της τούρτας και σερβίρουμε.


ΑΝΩΘΕΝ


ΣΠΛΑΤΕΡ


ΠΑΡΕΑ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου