… Τυφώνες δεν υπάρχουν μόνο στη Φλόριντα, την Καρολίνα και την Ορλεάνη. Υπάρχουν και στην Ελλάδα. Και πιο συγκεκριμένα στην Ήπειρο. Κι ακόμη πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του σπιτιού μου.
Δύο είναι οι πιο γνωστοί: ο τυφώνας Κατρίνα κι ο τυφώνας Τζωρτζ. Εφορμούν με τη μέγιστη ένταση και σαρώνουν τα πάντα. Κι όταν απομακρυνθούν μαζεύουμε ό,τι άφησε πίσω η επιδρομή τους. Η γλυκειά επιδρομή τους, που την περιμένω πώς και πώς τα απογεύματα. Ακούω τα ποδαράκια τους στη σκάλα, μελωδικά σαν τα μπουμπουνητά που προμηνύουν καταιγίδα. Χτυπάνε την πόρτα μου δυνατά, σαν κεραυνοί και, μόλις ανοίξω, ξεχύνονται ασυγκράτητοι σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού.
Τι είναι αυτό θεία Λένα, τι μαγειρεύεις θεία Λένα, να δανειστώ αυτό το κόμικ θεία Λένα, θα βάλεις το δίσκο με τη Λιλιπούπολη θεία Λένα, να πάρω ένα κουλουράκι/μπισκοτάκι/σοκολατάκι Θεία Λένα;
Ναι, σε όλα. Σε ένα άρθρο και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. Με την ίδια διαδικασία που θα τους φτιάξω κάτι να κολατσίσουν. Μέχρι να τσακωθούν Χαρχούδας και Δυστροπόπιγκας, έτοιμες οι …
Φωλιές με ψωμί του τοστ, γαλοπούλα και αυγό
υλικά:
6 φέτες ψωμί του τοστ (εδώ 3 λευκό και 3 ολικής)
6 φέτες γαλοπούλα με λιγότερο αλάτι
2 αυγά
100 γρ. γιαούρτι
τριμμένο ρεγκάτο ή γραβιέρα
Βουτυρώνουμε 6 ατομικά πυρίμαχα μπωλ για σουφλέ και βάζουμε μέσα από μία φέτα ψωμί. Από πάνω βάζουμε μια φέτα γαλοπούλα.
Χτυπάμε με πηρούνι τα αυγά και το γιαούρτι μέχρι να αναμειχθούν καλά και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και πασπαλίζουμε από πάνω με το τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 12΄-15΄.
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου