… όχι νερόβραστος σαν τον Μπλουμ τον Ορλάντο, αλλά σκληρός, ψημμένος πειρατής με τα skull’n’crossbones του και τη νεκρική του την ασπράδα και τα άδεια του τα μάτια να ατενίζουν το κενό.
Αλλά κάτι τέτοια σκληρά αντράκια, εμείς τα μασάμε …
Πίτσα νεκροκεφαλή με κόκκαλα
Skull’n’crossbones pizza
υλικά:
1 ζύμη για πίτσα
σάλτσα ντομάτα ή κέτσαπ
ημίσκληρο τυρί ψιλοτριμμένο ή σε κομματάκια
ζαμπόν σε μικρά κομμάτια
2 μπάλες μοτσαρέλα
4 ροδέλες σαλάμι αέρος
Ανοίγουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί και της δίνουμε σχήμα νεκροκεφαλής. Με τα κομμάτια που περισσεύουν, φτιάχνουμε δύο παραλληλόγραμμα ή, αν πιάνει το χέρι μας, δύο κόκκαλα που θα βάλουμε στη συνέχεια σταυρωτά κάτω από τη νεκροκεφαλή.
Απλώνουμε στη ζύμη λίγη σάλτσα ντομάτα και αραδιάζουμε από πάνω το τυρί και το ζαμπόν. Από πάνω ρίχνουμε ξανά λίγο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 10΄-15΄.
Τρίβουμε τη μοτσαρέλα στο χοντρό τρίφτη και τη σκορπίζουμε στην επιφάνεια της πίτσας. Με δύο ροδέλες σαλάμι φτιάχνουμε τα ‘μάτια’ του κρανίου και με τις υπόλοιπες τη ‘μύτη’ και τα ‘δόντια’.
Συνεχίζουμε το ψήσιμό για άλλα 5΄-7΄, ίσα να λυώσει η μοτσαρέλα και να πάρει άσπρο χρώμα η επιφάνεια της πίτσας.
Και μια κρυφή ματιά στα παρασκήνια του φετινού πάρτυ …