… Οι δικοί μου οι Ντάλτον είναι μόνο δύο αλλά κάνουν για τέσσερις. Τέσσερις Αβερέλ, για την ακρίβεια. Ευτυχώς που η μεξικάνικης έμπνευσης πίτα με τις τορτίγιες είναι ελαφριά …
Πίτα με τορτίγιες, κόκκινα φασόλια, καλαμπόκι και τυρί
υλικά:         
5 τορτίγιες (εδώ ολικής άλεσης)         
1 μεγάλο κρεμμύδι         
2 σκελίδες σκόρδο         
μισή καυτερή πιπεριά ή αποξηραμένο μείγμα τσίλι ή πολτός τσίλι         
1/2 κουτ. τσαγιού κύμινο         
προαιρετικά: λίγο μπούκοβο γλυκό         
2 κονσέρβες (850 γρ.) κόκκινα φασόλια (kidney beans)         
1 κουτάκι (330 ml) μπύρα         
280 γρ. καλαμπόκι (κατεψυγμένο ή από κονσέρβα)         
4 φρέσκα κρεμμυδάκια         
200 γρ. τυρί (ημίσκληρο, τσένταρ)
   
     
      
      
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο. Το ροδίζουμε σε μέτρια φωτιά 2΄-3΄ και προσθέτουμε το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, το μπούκοβο και το κύμινο. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να μαλακώσουν, ανακατεύοντας τακτικά (περίπου 10΄). 
   
Στραγγίζουμε τα φασόλια, τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, μαζί με το καλαμπόκι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.       
      
   
     
Τα σωτάρουμε όλα μαζί για 5΄ και σβήνουμε με τη μπύρα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστεί η μπύρα (άλλα 10΄περίπου). 
Αποσύρουμε από τη φωτιά.       
      
Λαδώνουμε ένα ταψάκι με διάμετρο όσο οι τορτίγιες (περίπου 24 εκ.) και βάζουμε την πρώτη τορτίγια. Μοιράζουμε από πάνω το 1/5 των λαχανικών και πασπαλίζουμε με μια χούφτα τυρί.         
        
* Στην δική μας εκδοχή εμπλουτίσαμε το κίτρινο τυρί και με ανθότυρο.          
          
   
     
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου,  για 25΄ περίπου.       
      
      
    
   
     
Κόβουμε χορταστικά τρίγωνα κομμάτια και σερβίρουμε.       
      
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου