… Σουλήνις σαν τα ποτήρια του Ζήκου.
Γιατί τι άλλο είναι τα ριγκατόνι παρά ζυμαρένιοι σωλήνες, που γεμίζουν με σάλτσα και γίνονται απολαυστικές χορταστικές μπουκιές. Ακόμη κι αν η σάλτσα είναι απλούστατη, με μόλις τρία υλικά …
Ριγκατόνι με σάλτσα ντομάτας και αγκινάρες
υλικά:
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
6 αγκινάρες (βρασμένες ή από κονσέρβα)
1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
(ή φρέσκες, γινωμένες ντομάτες στον τρίφτη)
250 γρ. ριγκατόνι (ή mezzi rigatoni)
Για το σερβίρισμα:
παρμεζάνα ή γραβιέρα ή ρεγκάτο
Σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά και σε 2 κουταλιές λάδι το κρεμμύδι για 10΄, να πάρει χρώμα και να γλυκάνει. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, κομμένες σε φετάκια, και το σκόρδο και τα σωτάρουμε μαζί για άλλα 5΄.
Βράζουμε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία, φροντίζοντας να είναι έτοιμα ταυτόχρονα με τη σάλτσα. Περνάμε τα ριγκατόνι με τρυπητή κουτάλα στη σάλτσα και ανακατεύουμε απαλά αλλά πολύ καλά.
Σερβίρουμε αμέσως, προαιρετικά με τριμμένο τυρί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου