Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Τούρτα μπλακ φόρεστ με έτοιμα υλικά ...

… Πήρα καφέ, πήρα γλυκό καθώς τη στέρηση ελαττώνω
πάνω στο πιάτο το λευκό ίχνη από μαύρο δάσος λυώνω...
Το cd το ξαναβρήκα τυχαία σε μια τακτοποίηση, το ξεσκόνισα και το έβαλα στο παλιό cd player. Πόσο καιρό είχα ν' ακούσω μουσική απ' αυτό, ούτε που θυμάμαι. Ακούμε πια μόνο απ' τον πανταχού παρόντα και τα πάντα πληρόντα υπολογιστή.
Οι στίχοι της Νικολακοπούλου, η φωνή της Γαλάνη, η ζέστη, τα λόγια του παπά, μου έφεραν μια ξαφνική όρεξη για μπλακ φόρεστ. Δε θέλω να την ακούω, θέλω να τη φάω.
Θα τη φτιάξω λοιπόν μια μπλακ φόρεστ, χρησιμοποιώντας έτοιμα υλικά από το σούπερ μάρκετ. Δε βλάπτει να ενδίδεις καμιά φορά σε ευκολίες, ιδίως αν το αποτέλεσμα είναι σαν αυτό …


Τούρτα μπλακ φόρεστ
Black forest







υλικά:
1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι με κακάο
1 κονσέρβα βύσσινα (εδώ KYKNOS)
1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής (στιγμής)
1 κρέμα γάλακτος ή 1 φακελάκι σαντιγύ σε σκόνη
γάλα (όσο αναγράφουν οι συσκευασίες κρέμας και σαντιγύ)
τριμμένη κουβερτούρα







Βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι στην πιατέλα και το βρέχουμε προσεκτικά με το 1/3 από το σιρόπι της κονσέρβας βύσσινο. 

Φτιάχνουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και απλώνουμε τη μισή στο παντεσπάνι. 

Σκορπίζουμε από πάνω το 1/3 από τα βύσσινα της κονσέρβας.

 Καλύπτουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε.

Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα ζαχαροπλαστικής και πάνω της άλλο 1/3 από τα βύσσινα.

Καλύπτουμε με το τελευταίο παντεσπάνι, βρέχοντάς το με το υπόλοιπο σιρόπι. 

 Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και καλύπτουμε την επιφάνεια και τα πλαϊνά της τούρτας με μια σπάτουλα σιλικόνης.

Βάζουμε τη μεσαία μύτη στο κορνέ και διακοσμούμε την τούρτα. 

Τη στολίζουμε με τα υπόλοιπα βύσσινα και πασπαλίζουμε με την τριμμένη κουβερτούρα.

Τρατάρουμε.



ΠΙΑΤΕΛΑ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου