Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Μαφαλντίνες με πέστο και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας ...

… Συναστρία; Σύνοδο πλανητών; Πώς τη λένε αυτή τη σπάνια συγκυρία που συναντιούνται τα ουράνια σώματα κι όλοι φυλάνε καραούλι με τα κανόνια-τηλεσκόπια και τους τερατώδεις τηλεφακούς να παγιδεύσουν το σπάνιο φαινόμενο;
Αυτά τα λίγα λεπτά που θα ζυγώσουν οι πλανήτες, τα άστρα και τα ζώδια και ποιος ξέρει μετά πότε θα ξαναματαβρεθούν.
Κάπως έτσι έγιναν κι οι Δευτέρες μας. Εγώ που γυρνάω απ’ τη δουλειά, η κόρη μου που ετοιμάζεται να φύγει για το Πανεπιστήμιο κι ο άντρας μου που καταφθάνει οσονούπω – όλοι θα συναντηθούμε φευγαλέα για ένα σκάρτο μισάωρο κι ύστερα θα τραβήξει ο καθένας την προκαθορισμένη τροχιά του.
Και δεν έχουμε και φα
ΐ σήμερα. Ούτε καν πρόλαβα να ψωνίσω. ΄Άκαρδη και κακούργα μάνα, νηστικό θα το στείλεις για εξάωρο μάθημα το σπλάχνο σου;
Τρεις ντομάτες ξεχασμένες στο ψυγείο, μια μοναχική μοτσαρέλα, ένα βαζάκι πέστο κι ένα πακέτο μαφαλντίνες. Μάγκες, είστε τυχεροί.
Α λα ούνα, α λα ντούε, α λα τρε, κι ορμάτε …



Μαφαλντίνες με πέστο και σάλτσα φρέσκιας ντομάτας



ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ



υλικά:
3 μεγάλες ντομάτες, γινωμένες αλλά σφιχτές
3 μεγάλες κουταλιές έτοιμη σάλτσα πέστο
1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
1 πακέτο (500 γρ.) μαφαλντίνες ή άλλο ζυμαρικό

προαιρετικά: μια-δυο λιαστές ντομάτες (σε λάδι)







Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τη σάλτσα. 

Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές λάδι και ρίχνουμε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια. 

Προσθέτουμε και τις λιαστές ντομάτες ολόκληρες ή σε λωρίδες. 

Αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους χωρίς να παραμαγειρευτούν.

Κατά έναν μαγικό τρόπο – άκου τι γίνεται στον κόσμο, το λέω κι ανατριχιάζω- ο χρόνος που χρειάζονται είναι ακριβώς ο ίδιος με των ζυμαρικών.



ΝΤΟΜΑΤΕΣ
ΖΥΜΑΡΙΚΟ



Κρατάμε μια κούπα από το νερό στο οοποίο έβρασαν και στραγγίζουμε τις μαφαλντίνες.

Τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, ρίχνουμε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το πέστο και ξαναανακατεύουμε με προσοχή.



ΑΝΑΜΙΞΗ
ΚΑΙ ΠΕΣΤΟ



Τελευταία ρίχνουμε τη μοτσαρέλα κομμένη σε κυβάκια και ξαναμαναανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.



ΚΑΙ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ
ΑΝΑΜΕΜΙΓΜΕΝΟ



Σερβίρουμε αμέσως και τρώμε επίσης αμέσως να προκάνουμε.



 
ΠΙΑΤΟ
ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ
ΚΟΝΤΙΝΟ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου