Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Κέικ μπανάνα ...

… Κι άλλο; Μάλιστα, κι άλλο. Γιατί ένα κέικ μπανάνα ποτέ δεν είναι αρκετό. Ούτε δύο. Ούτε καν τρία. Από τέσσερα και πάνω, κάτι γίνεται. Και βλέπουμε …


Κέικ μπανάνα


ΚΟΜΜΕΝΟ


υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
1/2 κούπα καρύδια αλεσμένα
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλυκού σόδα
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
2-3 γινωμένες μπανάνες
σταγόνες κουβερτούρας





Δουλεύουμε με τον αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη. 

Ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και το γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα και τη βανίλια.

 Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.



ΧΤΥΠΗΜΑ ΚΟΝΤΙΝΟ
ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ



Ρίχνουμε το αλάτι, τα καρύδια, τις μπανάνες αφού τις πατήσουμε με πηρούνι και τις σταγόνες σοκολάτας. 

Ανακατεύουμε καλά τη ζύμη με σπάτουλα αραιώνοντας αν χρειαστεί με λίγο γάλα.



ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ
ΑΝΑΜΙΞΗ



Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 50΄-60΄, ελέγχοντας με μαχαίρι αν το κέικ έχει ψηθεί μέχρι μέσα.



ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΨΗΣΙΜΟΨΗΜΜΕΝΟ



Μόλις κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε το κέικ.

Το πασπαλίζουμε με άχνη ή το περιχύνουμε με γλάσσο της αρεσκείας μας.



ΑΧΝΙΣΜΕΝΟ
 
ΦΕΤΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου