Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Λινγκουίνι με σαρδέλες και πικάντικη γκρεμολάτα …

... Νομίζω πως έχουμε ένα και μοναχικό… Για αναμείνατε ολίγον τι... Δεν ξέρω να σας πω τι μάρκα είναι γιατί τα γράμματα είναι τ’ ανάσκελα!... Ε, μάλλον δεν θα είναι ελληνικής κατασκευής, θα είναι αλλοδαπής προελεύσεως, γιατί βλέπω πολλά μασκαραλίκια απ' όξω!



ΑΝΑΠΟΔΑ      ΜΟΝΑΧΙΚΟ 


Πάντως εμείς θα το φάμε το περιεχόμενο,  τουτέστιν τις σαρδέλες που περιέχει το ένα και μοναχικό κονσερβοκούτι που περίσσεψε από τις προμήθειες του τελευταίου ταξιδιού στην Ιταλία. Λέω μάλιστα τιμής ένεκεν να φτιάξω μια απ’ τις κλασσικότερες ιταλικές συνταγές …



Λινγκουίνι με σαρδέλες και πικάντικη γκρεμολάτα



ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
  




υλικά:
2 κονσέρβες σαρδέλες σε λάδι (2x125 γρ.)
3-4 κουταλιές ψίχουλα ψωμιού
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά κουκουνάρι καβουρντισμένο
1 κουταλιά μαύρες σταφίδες
ξύσμα από 1 λεμόνι
μαϊντανός ψιλοκομμένος
καυτερό ή γλυκό κόκκινο πιπέρι ή λίγο μπούκοβο
300 γρ. λινγκουίνι






Αν οι σαρδέλες είναι σε ελαιόλαδο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το λάδι της κονσέρβας. 
Διαφορετικά τις στραγγίζουμε και χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο. 

Ζεσταίνουμε 2-3 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και καβουρντίζουμε τα ψίχουλα μέχρι να χρυσοκοκκινίσουν. 

Ρίχνουμε το σκόρδο, το ξύσμα, το μαϊντανό, το πιπέρι / μπούκοβο, το κουκουνάρι και τις σταφίδες και τα καβουρντίζουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά.



ΨΙΧΟΥΛΑ
      ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ ΑΡΧΗ ΚΟΝΤΙΝΟ 



Παράλληλα, βράζουμε τα λινγκουίνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Ρίχνουμε στη γκρεμολάτα τις σαρδέλες.

Όταν βράσουν, προσθέτουμε τα λινγκουίνι καλά στραγγισμένα. 

Ανακατεύουμε απαλά κουνώντας το τηγάνι με κυκλικές κινήσεις, μέχρι όλα τα ζυμαρικά να καλυφθούν από τη γκρεμολάτα.



ΓΚΡΕΜΟΛΑΤΑ ΑΝΩΘΕΝ
       ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ 2 



ΕΤΟΙΜΟ ΣΤΟ ΤΗΓΑΝΙ


Σερβίρουμε τα λινγκουίνι πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, περιχυμένα με λίγο λάδι και αν θέλουμε λίγο χυμό λεμονιού. 





ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ
      ΠΙΑΤΟ ΑΝΩΘΕΝ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου