Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Πράσινες ντομάτες με ρύζι …

…  Αγουροφάης έφαε κι ωριμοφάης δεν ηύρε. Παρά λίγο να την πάθουμε κι εμείς έτσι, αλλά ευτυχώς υπήρχαν μπόλικες ντομάτες στη λαϊκή και για τους δυο μας. Κι έτσι οι γινωμένες προσγειώθηκαν στο πιάτο σου μετουσιωμένες σε ντοματόρυζο ενώ τις άγουρες, τις υπόξινες καταπράσινες ντομάτες που τόσο μ’ αρέσουν, τις κράτησα για μένα. 
Για μια τούρκικη παραλλαγή του ντοματόρυζου, που τη ζήλεψες κι υπέκυψες στην άγουρη γοητεία της …



Πράσινες ντομάτες με ρύζι




ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ
 



υλικά:
4 πράσινες ντομάτες
1 κρεμμύδι
1/3 κούπας ρύζι (καρολίνα ή άλλο)
1 κουτ. γλ. ζάχαρη
λίγος χυμός λεμονιού
πάπρικα γλυκειά





Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το αχνίζουμε σε λίγο νερό. 

Ρίχνουμε 2-3 κουταλιές λάδι και τις ντομάτες κομμένες σε φέτες. 

Σωτάρουμε  μέχρι οι ντομάτες να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε το ρύζι, τη ζάχαρη, την πάπρικα και το λεμόνι.



ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΝΤΙΝΟ
       ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ



Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό που να καλύπτει όλα τα υλικά.

 σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (15΄-20΄), φροντίζοντας να μείνει και αρκετό ζουμί.




ΝΕΡΟ
       ΖΟΥΜΕΡΟ



Σερβίρουμε το ντοματόρυζο χλιαρό ή κρύο, περιχυμένο με ωμό ελαιόλαδο και πασπαλισμένο με μαϊντανό.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου