Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Λουκάνικα με χαλούμι στη λαδόκολλα …

Καθόμουνα στου Λέντζου  και δεν έπινα καφέ επειδή πίνω μόνο τσάι.
Κι ούτε καθόμουνα στου Λέντζου.
Όμως περνούσα απ’ του Γαλέντζου στη Δράμα και δεν μπόρεσα να μην πάρω μπόλικο παστουρμά του και κάμποσα λουκάνικα.

ΕΤΙΚΕΤΑ  ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ

 
Από κάποιους γευσιγνώστες, ο παστουρμάς Γαλέντζου θεωρείται ο κορυφαίος στην Ελλάδα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Είναι βοδινός ή χοιρινός, ανάλογα με την εποχή, έχει ισορροπημένη γεύση και μοσχοβολάει από το τσιμένι.
Έτσι που τον είδα να κρέμεται, σε λαχταριστά φρεσκοφτιαγμένα μπαστούνια κρεμασμένα για να στεγνώσουν, παρασύρθηκα και πήρα ένα ολόκληρο μπαστούνι.


ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ

Μου το συσκεύασαν σε κενό αέρος και μου είπαν ότι διατηρείται στην κατάψυξη ακόμη και για ένα χρόνο χωρίς να παγώνει, λόγω του αλατιού του. Όχι ότι χρειάστηκε. Μόλις οι γύρω μυρίστηκαν τον παστουρμά, οι παραγγελίες για παστουρμαδόπιτα άρχισαν να πέφτουν βροχή και το μπαστουνάκι  αδυνάτισε επικίνδυνα. Το άφησα να ξεκουραστεί λιγάκι και στράφηκα στα εξίσου νόστιμα λουκάνικα που παράγει ο Γαλέντζος …



Λουκάνικα με χαλούμι στη λαδόκολλα



5

   

υλικά:
2 χωριάτικα λουκάνικα
100 – 150 γρ. χαλούμι
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
1 φλούδα από λεμόνι
2-3 λιαστές ντομάτες
πιπέρι, δυόσμος







Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και το χαλούμι σε κυβάκια. 

Τα ανακατεύουμε με το κρεμμύδι τη λεμονόφλουδα και τις ντομάτες και προσθέτουμε πιπέρι και 1 κουταλάκι ξερό δυόσμο. Αλάτι δεν θα χρειαστεί γιατί το χαλούμι είναι αλμυρό τυρί και τα λουκάνικα ήδη αλατισμένα.

Βάζουμε 2 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί το ένα επάνω στο άλλο.

Αδειάζουμε τα λουκάνικα και τη συντροφιά τους και κλείνουμε με συρραπτικό φτιάχνοντας ένα πουγκί.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου, για 25΄-30΄.

.ΨΗΜΕΝΑ 

.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου