Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Κοχυλάκια με πέστο μαϊντανού και φέτας …

… Πάρε ένα κοχύλι απ’ το Αιγαίο …

koxili

     Ούτε απ’ το Αιγαίο, ούτε απ’ το Ιόνιο πήρα κοχύλια φέτος. Δύσκολο το καλοκαίρι, παράξενο, τη θάλασσα δεν την πλησίασα κι ας λαχταρούσα όπως πάντα την αγκαλιά της.
Τα μόνα κοχύλια που πήρα ήταν ένα πακέτο από το σούπερ μάρκετ …



Κοχυλάκια με πέστο μαϊντανού και φέτας


ΠΙΑΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ



υλικά:
200 γρ. φέτα
1 φλυτζάνι τσαγιού φυλλαράκια μαϊντανού
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές σούπας κουκουνάρι
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ξερή

500 γρ. ζυμαρικό της αρεσκείας μας





Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, φροντίζοντας να κρατάνε λίγο στο δόντι - al dente το λέμε στο χωριό μας. 

Κρατάμε λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με λίγο λάδι. 

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το πέστο. Αν είναι σφιχτό, αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε. 

Ανακατεύουμε καλά τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε.


ΠΙΑΤΟ

.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου