… Έχω ένα βαρελάκι πού ’χει δυο λογιών κρασάκι.
Τι είναι; Το αυγό.
Σιγά τ’ αυγά.
Εγώ όμως έχω ένα άλλο βαρελάκι, κόκκινο και στρογγυλό που έχει μέσα το αυγό. Τι είναι;
Μια συνταγή από τη Ροδόπη είναι …
Ντομάτες γεμιστές με αυγά
Χρειαζόμαστε όσες ντομάτες μεσαίου μεγέθους θέλουμε, ισάριθμα ωμά αυγά, κασέρι ή άλλο κίτρινο τυρί τριμμένο, λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε τις ντομάτες όπως και για τα γεμιστά, κόβοντας ένα καπάκι από πάνω και αδειάζοντας το εσωτερικό τους.
Τις αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε σε κάθε ντομάτα 1-2 κουταλιές τριμμένο τυρί, σπάμε από πάνω ένα αυγό, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου, για 20΄-25΄.
Με τη σάρκα που βγάλαμε από τις ντομάτες φτιάχνουμε κρητική κουκουβάγια. Βρέχουμε ελαφρά τα κριθαρένια παξιμάδια, τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και απλώνουμε από πάνω τη ντομάτα, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη.
Συνεχίζουμε με φέτα ή cottage αν αποφεύγουμε το αλάτι και τα λιπαρά, πασπαλίζουμε με ρίγανη και τρώμε, με την ικανοποίηση ότι παντρέψαμε στο ίδιο πιάτο το βορρά και το νότο της Ελλάδας. Πώς λέγαμε παλιά κάμπος, βουνό και θάλασσα; Καμία σχέση …
.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου