… Ένα λεπτό, περιπτερά ... 
Τι μπορεί να μαγειρέψει κανείς σ' ένα λεπτό; Κατά πάσα πιθανότητα, τίποτε.    
Υπάρχουν όμως κάτι μικρές απλούστατες συνταγούλες που δεν τις πιάνει το μάτι σου, αλλά μπορούν σε ελάχιστο χρόνο να εμπλουτίσουν το καθημερινό τραπέζι ή να δώσουν ποικιλία και χρώμα στο κυριακάτικο ...     
    
Ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης 
  
    
υλικά:     
πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι     
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι    
λίγο ανθότυρο ή φέτα     
1-2 σκελίδες σκόρδο     
λάδι, αλάτι , πιπέρι 
   
    
Πολτοποιούμε επιμελώς στο μπλέντερ όλα τα υλικά και αφήνουμε το ντιπ στο ψυγείο για 2-3 ώρες πριν το σερβίρουμε.     
  
   
    
Μπρόκολο με σάλτσα φέτας 
  
υλικά:     
μπρόκολο βρασμένο (καλύτερα στον ατμό)    
2-3 σκελίδες σκόρδο    
βαρελίσια φέτα
  
Σε λίγο λάδι, ζεσταίνουμε το σκόρδο, ολόκληρο ή σε φετούλες.
Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο σε κομμάτια και μαγειρεύουμε για 5΄ μέχρι να πάρει χρώμα και άρωμα.
Τρίβουμε με το χέρι όση φέτα θέλουμε, αλατίζουμε ή προσπερνάμε, ρίχνουμε πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να λυώσει η φέτα.
       
Σερβίρεται ζεστό και συνοδεύει ωραία οποιοδήποτε πιάτο, αντικαθιστώντας τις πατάτες ή το ρύζι. Κι ακόμη είναι μια καλή μέθοδος ανακύκλωσης, αν έχουμε περισσευούμενο βρασμένο μπρόκολο ή αν βαρεθήκαμε να το τρώμε μόνο σαλάτα. 
  
  
.
  
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου