... Αν ψάχνεις τι να κάνεις τα περισσεύματα του πασχαλινού τραπεζιού, δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος άνθρωπος. Διότι η πρώτη μου σκέψη θα ήταν ότι το παρακάνατε πάλι με τις ποσότητες και τις προμήθειες και θα ήθελα να σας μαλώσω. Από την άλλη ίσως είμαι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος, επειδή στη φτωχιά μας Ήπειρο πάντα φροντίζαμε να αξιοποιούμε και να αυγαταίνουμε όχι τα περισσεύματα αλλά τις λιγοστές μας πρώτες ύλες.
Θα κάνω λοιπόν μια αναδρομή σε περασμένες αναρτήσεις και θα συγκεντρώσω όσες μπορούν να βοηθήσουν. Σήμερα αυγά, μετά κρέας και τσουρέκια.
Διότι το πρώτο που περισσεύει είναι συνήθως τα αυγά. Σπασμένα κι αφημένα, μισοφαγωμένα από πιτσιρίκια που τρώνε κρόκο αλλά όχι ασπράδι ή μεγάλους που κυνηγάνε τα ασπράδια λόγω αυξημένης χοληστερίνης ή ημερήσιας αύξησης της πρωτεΐνης - έτσι θα κάνουν μυς και θα κρύβεται η κοιλίτσα.
Η προφανής λύση για τα βραστά αυγά είναι να τα γεμίσουμε.
Φτιάχνουμε βαρκούλες
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου