Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Πατάτες με ρεβύθια και σπανάκι ...

... Αποτοξίνωση; Λιτότητα; Νηστεία; Χορτοφαγία; Οικονομία; Όλα μαζί με λίγη ταχυδακτυλουργία. Με 3 πατάτες, μια κονσέρβα ρεβύθια και δυο χεριές σπανάκι, μια κατσαρόλα νοστιμότατο, υγιεινό και θρεπτικό φαγητό ...


Πατάτες με ρεβύθια και σπανάκι



υλικά:
1 κρεμμύδι
3 μέτριες πατάτες
300 γρ. βρασμένα ρεβύθια (από κονσέρβα)
300 γρ. σπανάκι
δεντρολίβανο
πάπρικα (εδώ γλυκιά καπνιστή)

ζωμός (περίπου 750 ml)

προαιρετικά: μια τσιμπιά καυτερό μπούκοβο






Πλένουμε το σπανάκι και το χοντροκόβουμε.




Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι.




Το σωτάρουμε μαζί με το δεντρολίβανο να βγάλουν μυρωδιά.




Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αν θέλουμε και με λίγο ή περισσότερο από το νερό της κονσέρβας.

Κόβουμε τις πατάτες σε μέτρια κομμάτια και τις ρίχνουμε στην  κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε.



Ανακατεύουμε 2-3 φορές και  νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, πάπρικα και μπούκοβο.



Ρίχνουμε ζωμό μέχρι να καλυφθούν σχεδόν.

Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 20΄.



Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε να πέσει σε όγκο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά.



Σιγομαγειρεύουμε για άλλα 10΄ και ανάλογα με το πόσο ζουμί θέλουμε στο φαγητό.

Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.



Σερβίρουμε.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου