...Μια μακαρονάδα έχω καιρό να φτιάξω, πολύ καιρό για την ακρίβεια. Και θα επανορθώσω άμεσα με μια ασυνήθιστα πράσινη συνταγή ...
Λινγκουίνι με σπανάκι, κολοκυθάκι και κρέμα
υλικά:
200 γρ. τρυφερό σπανάκι
1 σκελίδα σκόρδο
1-2 κολοκυθάκια
150 γρ. αρακάς βρασμένος
200 γρ. bucatini ή σπαγγέτι ή λινγκουίνι
200 γρ. κρέμα γάλακτος (εδώ με χαμηλά λιπαρά)
τριμμένο τυρί (εδώ ξηρή μυζήθρα)
Πλένουμε το σπανάκι και όπως είναι λίγο υγρό το βάζουμε σε σωτέζα, καπακώνουμε και το αφήνουμε να μαραθεί για 3΄-4΄.
Ξεκαπακώνουμε, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει.
Βγάζουμε το σπανάκι σε πιάτο.
Κόβουμε το κολοκύθι σε κυβάκια και πολτοποιούμε το σκόρδο.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε το κολοκυθάκι να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σωταριστούν μαζί μέχρι να μαλακώσει το κολοκυθάκι.
Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Ρίχνουμε στα κολοκυθάκια τον αρακά και το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και τα σωτάρουμε μαζί 2΄-3΄.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Μόλις ζεσταθεί η κρέμα προσθέτουμε με πηρούνα τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Αν χρειαστεί η σάλτσα να γίνει πιο κρεμώδης προσθέτουμε λίγο από το νερό των ζυμαρικών.
Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα, παρμεζάνα ή μυζήθρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου