Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Spagghetti with meatballs ...

... Να ξεκαθαρίσω εξαρχής ότι για το εμβληματικό αμερικάνικο φαγητό μοιράζομαι την άποψη που είχε και ο Primo στην ταινία Big night. Εκείνος ως γνήσιος Ιταλός αδυνατούσε να δεχτεί τη συνύπαρξη στο ίδιο πιάτο κεφτέδων και σπαγγέτι. Κι ο Secondo σιγοντάριζε ότι sometimes spagghetti likes to be alone και προσπαθούσε να εξηγήσει στην επίμονη πελάτισσα, που ο αδερφός του χαρακτήρισε εγκληματία και Φιλισταία, ότι το σπαγγέτι δεν ταιριάζει με όλα.


 Εγώ ως ελληνίδα θα έπρεπε να είμαι πιο ανεκτική, αφού τα παρεμφερή μακαρόνια με κιμά δε λείπουν από κανένα τραπέζι, ποτέ όμως δε θα μπορούσα να φανταστώ τα σουτζουκάκια με σπαγγέτι.
Από την άλλη η λαίδη κι ο αλήτης δείχνουν τρισευτυχισμένοι μ' αυτό το ιταλοαμερικανικό υβριδικό πιάτο.




Κι έτσι αποφάσισα να του δώσω μια ευκαιρία, αφού δε λείπει ποτέ από τα newsletter που με βομβαρδίζουν με προτάσεις συνταγών. Μπορεί, βρε αδερφέ, να τα αδικώ. Θα τα φτιάξω όμως με έτοιμα κεφτεδάκια, δε ζυμώνω για χάρη τους ...

 

 Spagghetti with meatballs

 

 

υλικά:
1 κρεμμύδι
1 κονσέρβα αποφλοιωμένα τοματάκια
μισή κούπα τοματοχυμός
1 μικρό καρότο
μαϊντανός ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

σπαγγέτι

12 κεφτεδάκια (εδώ έτοιμα)





 Βάζουμε τα κεφτεδάκια σε λαδωμένο ταψί ή ταψί με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς κελσίου και στη λειτουργία του θερμού αέρα, για 10΄-12.

Εναλλακτικά, τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά (περίπου 10΄).

 

 

  

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι και σωτάρουμε για 5΄ σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι και το καρότο που έχουμε κόψει σε κυβάκια.







Προσθέτουμε τα τοματάκια και τον τοματοχυμό και αλατοπιπερώνουμε.

Πατάμε με πηρούνι τα τοματάκια να σπάσουν σε μικρότερα κομμάτια.

 Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 15΄.

 

 


 

 

Προσθέτουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα, μαϊντανό αν θέλουμε και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα για άλλα 20΄-25΄, ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα.





Στα τελευταία 10΄ του μαγειρέματος βράζουμε τα σπαγγέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους, προσέχοντας να μην τα παραβράσουμε.





Στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα, περιχύνοντάς τα με ελάχιστο λάδι.





Ρίχνουμε τη μισή σάλτσα στα σπαγγέτι και ανακατεύουμε προσεκτικά.





Βάζουμε τα σπαγγέτι στα πιάτα και μοιράζουμε την υπόλοιπη σάλτσα και τα κεφτεδάκια.

Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη γραβιέρα ή παρμεζάνα, ή με ηπειρώτικη ξηρή μυζήθρα.






 

 

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου